Velkommen til Trolldomsakademiet i Stavanger!

Fredag 8. til søndag 10. oktober, i starten på høstferien, braker det løs med et nytt Trolldomsakademi i Stavanger, nærmere bestemt på Vier Leir i Hommersåk!

3 magiske dager med overnatting venter på spente Trolldomselever i alderen til til 16 år! (Barn som fyller 10 år i løpet av 2021 kan også delta).

Trolldomsakdemiet er et levende rollespill for barn, og kan minne om å være i en Harry Potter verden. Deltakerne får mat til frokost, lunsj, middag og kvelds, og de som ønsker kan overnatte på Trolldomsakademiet, der vi har senger nok til de som ønsker det.

På rollespillet kler deltakerne seg ut som elever på en magisk skole, og de nyeste elevene skal delta på hatteseremonien, der hatten velger hvilket hus de havner i. Underveis i oppholdet vil barna lære seg ulike trylleformler, lære seg å blande magiske eliksirer, og i tillegg får de møte på mage ulike magiske vesener som skjuler seg i skogene utenfor skolen; noen av dem snille, mens andre skapninger kan være litt skumle.

Her er noe av det barna kan oppleve:

  • Undervisning i trylleformler, magiske vesener, magiduell og mange andre spennende fag
  • De møter morsomme eller skumle monstre, i tillegg til lærerne, som noen ganger kan være litt utspekulerte, og noen av dem gjør alt de kan for at DU havner i trøbbel…
  • Om natten skjer det en gang i løpet av helgen en natthendelse, der se elevene som vil, blir vekket midt på natten, for å hjelpe skolen i å løse et problem. Noen ganger er det et magiske vesen som har sluppet løs far buret sitt, mens andre ganger kan det være helt andre ting.
  • Du møter nye venner, og dere kan få oppleve mye moro sammen
  • Alle deltakerne får alle måltider inkludert i oppholdet.

Generell info: 

Oppmøte:  8. oktober klokken 17:30 på Vier Leir i Hommersåk

Rollespillet avsluttes søndag 10. oktober kl 16.30

 

Oppholdet inkluderer:

Aktiviteter, undervisning, overnatting (sovesal, ta med madrass og sovepose), lån av tryllestav, lån av slips, og mat.

Måltider fredag: Middag (Kveldsmat for overnattingsgjester)

Måltider lørdag: Frokost, lunsj, middag og kveldsmat (kveldsmat for overnattingsgjester)

Måltider søndag: Frokost (for overnattingsgjester), deretter lunsj og til slutt festmat.

 

Sted: Vier leir i Stavanger, Vierveien 570, 4311 Hommersåk.

Dato: fredag 8. oktober kl 17.30 til søndag 10. oktober kl 1630.

 

Priser:

Pris for hele helgen – fredag til søndag inkl. mat og overnatting: kr 2199,-

Pris for hele helgen – fredag til søndag inkl. mat og overnatting i oppvarmet telt: kr 1899,-

Pris for tre dager inkl. mat, uten overnatting: kr 1699,-

Pris for to dager inkl. mat, uten overnatting: kr 1199,-

 

Søskenrabatt: kr 100,- trekkes fra prisen for hvert søsken.

Påmeldingsskjemaet finner du HER

 

Ønsker du å vite mer? Ta en titt i vårt påmeldingsskjema (TRYKK HER)

For mer info, og ofte stilte spørsmål, se under:

 

 

HVA ER TROLLDOMSAKADEMIET?

Trolldomsakademiet er et Harry Potter inspirert levende rollespill som går over flere dager, der man kan delta som elev på en magisk skole, der det undervises i trylleformler, forsvar mot svartekunster og mye mer. Underveis skjer det både spennende, morsomme og merkelige ting, som påvirker både elever, lærere, husnisser og andre skapninger som man finner på trolldomsakademiet.

 

NÅR OG HVOR ARRANGERES TROLLDOMSAKADEMIET?

Trolldomsakademiet har blitt arrangert en rekke ganger i Stavanger. Neste gjennomføring er på Vier leir, fra fredag 8. oktober kl. 17.30 til Søndag 10. oktober kl 16.30.

 

HVA ER ALDERSGRENSEN?

Aldersgrensen er fra 10 år til 16 år. De yngste barna spiller junior-elever, mens de eldste barna spiller senior-elever. De som er aldersmessig midt i mellom kalles oppfølger-elever.

 

KAN BARN UNDER 10 ÅR DELTA?

Barn som fyller 10 år i løpet av 2021 kan også delta. Er man yngre enn 9 år kan man kun delta med spesifikk tillatelse fra arrangørene, og da alltid i følge med voksen.

 

KAN VOKSNE DELTA?

Vi har noen plasser for frivillige voksne. Foreldre krysser av i dette skjemaet hvilke dager de kan delta. Disse vil senere bli kontaktet av vår frivillighetsansvarlig på e-post, hvor de må bekrefte at de ønsker å delta som frivillig.

 

 

HVA KOSTER DET?

Oppholdet inkluderer mat, undervisning, aktiviteter og lån av tryllestav og slips.

Pris for 3 dager inkl. mat og overnatting: kr 2199,-

Pris for 3 dager inkl. mat, uten overnatting: kr 1699,

-Pris for 2 dager inkl, mat og overnatting: kr 1349,- (Begrenset med plass)

Pris for 2 dager inkl. mat, uten overnatting: kr 1149,-

1 dagsspill er ikke mulig på dette Trolldomsakademiet.

 

HVORDAN KAN MAN MELDE SEG PÅ?

Påmelding gjøres i påmeldingsskjemaet som du finner på toppen og på bunnen av denne siden.

Påmeldingsskjemaet finner du også  HER

(Påmeldingen er åpen til 4. oktober kl 18.00, med forbehold om at det kan bli utsolgt før den tid).

 

 

HVA SKJER PÅ TROLLDOMSAKADEMIET?

På Trolldomsakademiet skjer det litt av hvert. Men det viktigste å forstå er at dette er et levende rollespill der man går inn i en annen rolle. Alle vil få tildelt et elevnavn, et alderstrinn, et hus og en tryllestav. I løpet av dagen har du undervisning i alt fra Magiske Vesener til Forsvar mot Svartekunster. Det finnes også valgfag, der du selv kan velge mellom flere fag.

Når det ikke er undervisning, er det også en del fritid, der man kan bli kjent med andre elever, eller utsforske skolen. Underveis oppstår det en hel rekke merkelige ting, for eksempel kan det hende at en lærer ved et uhell slipper løs et monster, som elevene må hjelpe til med å fange. Alt kan skje, og det er det som er det mest spennende med Trolldomsakademiet! Du kan også selv finne på ting underveis, og dine påfunn kan være med å påvirke hvordan denne helgen arter seg, både for deg og for alle andre!

 

ER DET SOM Å VÆRE I EN HARRY POTTER VERDEN?

Ja, litt. Vi bruker ikke noen av navnene fra Harry Potter Universet, og elever får f.eks ikke lov å hete Harry Potter eller Hermoine. Den beste beskrivelsen er kanskje at det ligner ganske mye på en Harry Potter verden. I denne verdenen finnes det magi, magiske skapninger (både snille og farlige), trylleformler, eliksirer og mye mer. Hvis du har lest noen av bøkene eller sett noen av filmene, vil du garantert kjenne igjen en del.

 

HVILKE HUS OG ALDERSTRINN FINNES?

Det finnes tre hus. Disse husene er Hus Taurus, Hus Scorpio og Hus Shadavar. Alle elever vil bli delt inn i et av disse tre husene, og de yngste elevene (Juniorene) må gjennom Hatteseremonien den første gangen de deltar på Trolldomsakademiet. Da er det den magiske Hatten som bestemmer hvilket hus du kommer til å havne i.

Det finnes tre alderstrinn: Junior, Oppfølger og Senior. Hvilket trinn du havner på bestemmes av alderen din. Nøyaktig hvor grensen går mellom de tre alderstrinnene vet vi ikke før vi ser aldersfordelingen på de som har meldt seg på. Det skal være omtrent like mange i hvert alderstrinn.

 

KAN JEG VÆRE I SAMME HUS SOM VENNENE MINE?

Som regel kan du det. Men det er ikke alltid det går, for hatten kan være litt kranglete og vanskelig. Og selv om du ikke skulle havne på samme hus som vennene dine, vil du se ganske mye til dem i løpet av helgen.

 

HVILKE SKAPNINGER KAN MAN MØTE?

Mange! Det finnes både nidskrømt, grymsegnuter og Hoppefnopper, for å nevne noen. Noen skapninger er snille, mens andre kan være farlige. Alle farlige skapninger holdes under streng kontroll av lærerne, og det går (nesten) alltid bra! Det finnes også hus-spøkelser, som er stort sett snille og hjelpsomme, og husnisser, som er trent opp til å være hjelpsomme, men som dessverre altfor ofte er rampete og uskikkelige!

 

ER DET SKUMMELT VÆRE DER?

Tja. Litt skummelt kan det alltids være. Men det kan være lurt å huske på at dette ikke er farlig på ordentlig. Og det finnes alltid en lærer eller en annen voksen som er i nærheten dersom du skulle føle deg redd eller ukomfortabel.

 

HVA TRENGER JEG AV UTSTYR FOR Å VÆRE MED?

For å være med trenger du en mørk bukse / mørkt skjørt og en hvit skjorte. Om du har et annet kult kostyme kan du ta det med om du vil. Men du skal se ut som en elev ved Trolldomsakademiet. Du får låne slips og tryllestav.

Hvis du skal overnatte må du ta med deg sovepose og madrass/liggeunderlag eller feltseng. Om du bruker medisiner må du ta disse med deg også.

 

FÅR MAN MAT UNDERVEIS?

Ja, det får man. På fredag får man servert middag og kvelds. På lørdag får man servert frokost lunsj, middag og kveldsmat. På dag 3 får man Frokost (for overnattingsgjester) lunsj og festmat. Vi har også mat for vegetarianere. Om du har allergier må du gi beskjed om det i påmeldingen.

 

HVORDAN ER OVERNATTINGEN? OG KAN JEG DELTA UTEN Å OVERNATTE?

Man overnatter i soverom sammen med andre elever. Her må du ta med deg sovepose og pute, samt sengetrekk. Seng er tilgjengelig på overnattingsstedet

Det går fint å delta som elev uten å overnatte. Det er satt av 30 dagplasser og 50 overnattingsplasser.

PS: En gang om natten hender det at det skjer noe mystisk på skolen. Å delta på denne mystiske hendelsen er frivillig. Og om du foretrekker å sove uten å delta på denne hendelsen er det helt greit.

 

 

HVA BETYR DET AT TROLLDOMSAKADEMIET ER ET LEVENDE ROLLESPILL/ LAIV?

Levende rollespill/laiv betyr at man spiller en rolle. Du er altså ikke deg selv når du er med på trolldomsakademiet. Du får tildelt et rollenavn (elevnavn), et hus, og noen egenskaper. For eksempel kan du få tildelt: Klok, modig men klumsete. Du kan også skrive forslag til din egen rolle.

Når du spiller rollen din trenger du ikke tenke på at du skal være akkurat som deg selv. Noe med poenget med rollespill er at du skal prøve å være en annen enn den du er til vanlig. Om du for eksempel er veldig høflig og ordentlig til vanlig, kan det hende at du vil spille litt rampete eller eventyrlysten på Trolldomsakademiet. Men du skal få slippe å spille noe du ikke liker eller ikke er komfortabel med. Vi vil at du skal like rollen din.

 

HVILKEN ROLLE KAN JEG SPILLE PÅ TROLLDOMSAKADEMIET?

Hvis du er mellom 10 til 17 år må du spille en elev. Du kan selv komme med forslag til navn, egenskaper, og hus-ønske i påmeldingsskjemaet. Men du har altså ikke lov å hete det samme som karakterene i Harry Potter bøkene.

 

SKAL TROLLDOMSAKADEMIET ARRANGERES FLERE GANGER?

Ja, dette er den 9. gjennomføringen i Stavanger, og vi har ikke tenkt å gi oss med det første 🙂 Det vil komme flere Trolldomsakademier i Stavanger 🙂

Påmeldingsskjemaet finner du HER

Vi gleder oss til en magisk helg 8. til 10. oktober, og håper vi får deg med oss på en episk høstferie!