Trolldomsakademiet på Hordamuseet 29. til 30. januar!

Vær hilset trolldomselever!

Tiden er inne for årets første Trolldomsakademi i Bergen.

29. til 30. januar tar vi turen til det fantastiske Hordamuseet, hvor vi over 2 dager skal dra inn i en magisk verden.

Her bor det varulver, troll, mystiske lærere, og en litt underlig vaktmester!

Grunnet regjeringens smittevernstiltak, vil dette arrangementet arrangeres utendørs. I tillegg vil det ikke bli overnatting på spillet, det blir altså kun mulighet for å delta som dagelev. 

Påmeldingsskjemaet har nå åpnet, TRYKK HER FOR PÅMELDINGSSKJEMA 

Under kan du lese mer om arrangementet og hva Trolldomsakademiet er:

Trolldomsakademiet 

Trolldomsakademiet i fare - Barn i Byen

Dato: 29. til 30. januar

Tid: Lørdag klokken 12:00 til 19:00

      Søndag klokken 11:00 til 17:30

Sted: Hordamuseet

Praktisk informasjon: 

Trolldomsakademiet er et interaktivt rollespill for barn og ungdom mellom 10 og 16 år. På Trolldomsakademiet spiller du en elev på en magisk skole, her vil du lære alt ifra forsvar mot svartekunster, magiduell, møte strenge lærere, og skumle troll.

Mat: 

Alle deltagere må ta med egen matpakke, det vil bli en lunsjpause iløpet av spillet.

Bekledning: 

Skoleuniform:

Skjorte, ullgenser, sort bukse, gode sko, eventuelt gøye hatter og kapper

VIKTIG: Dette arrangementet holdes utendørs, så det er viktig at man kler seg godt. Ta på deg godt med ullklær samt noe ekstra skift. Komfort kommer før episke kostymer!

 

Priser: 

    Pris for begge dager, uten overnatting: kr 1099,-

Pris bare lørdag   12:00 – 19:00: 699,-

Pris bare søndag  10:30 – 17:30: 699,-

Søskenrabatt: kr 100,- trekkes fra prisen for hvert søsken.

 

Betalingsinfo:

Betalingsfrist: 21. januar

Betalingsinfo kommer i bekreftelsesmailen etter påmelding. Ta kontakt med arrangørene om du ikke har mottatt denne.

 

Endringer i arrangement grunnet smittevernstiltak: 

Grunnet regjeringens smittevernstiltak vil dette arrangementet være noe annerledes enn enkelte av dere kanskje er vant med.

Dette er endringene: 

Utendørs arrangement (Trolldomsakademiet holdes utendørs, men det vil bli enkelte innendørs fasiliteter og toalett)

Ingen matservering (alle deltagere må ta med egen mat og drikke til arrangementet)

Ingen overnatting (Det vil kun være mulighet til å delta som dagelev på dette arrangement)

Vi håper å snart komme tilbake til full kapasitet, så snart regjeringen letter på tiltakene. Ikke nøl med å spørre arrangørene om du skulle ha noen spørsmål

 

 

 

VANLIG SPØRSMÅL OM TROLLDOMSAKADEMIET 

Trolldomsakademiet - Tidsreiser

HVA ER TROLLDOMSAKADEMIET?

Trolldomsakademiet er et Harry Potter inspirert levende rollespill som går over to dager, der man kan delta som elev på en magisk skole, der det undervises i trylleformler, forsvar mot svartekunster og mye mer. Underveis skjer det både spennende, morsomme og merkelige ting, som påvirker både elever, lærere, husnisser og andre skapninger som man finner på Trolldomsakademiet.

NÅR OG HVOR ARRANGERES TROLLDOMSAKADEMIET?

Trolldomsakademiet har blitt arrangert en rekke ganger i Bergen. Neste gjennomføring er på Hordamuseet i Bergen, fra lørdag 29. januar kl. 12.00 til Søndag 30. januar kl 17.30.

HVA ER ALDERSGRENSEN?

Aldersgrensen er fra 10 år til 16 år. De yngste barna spiller junior-elever, mens de eldste barna spiller senior-elever. De som er aldersmessig midt i mellom kalles oppfølger-elever.

KAN BARN UNDER 10 ÅR DELTA?

Barn som fyller 10 år i løpet av 2022 kan også delta. Er man yngre enn 9 år kan man kun delta med spesifikk tillatelse fra arrangørene, og da alltid i følge med voksen.

KAN VOKSNE DELTA?

Vi har noen plasser for voksne frivillige. Foreldre krysser av i påmeldingsskjemaet hvilke dager de kan delta. Disse vil senere bli kontaktet av vår frivillighetsansvarlig på e-post.

HVA KOSTER DET?

Oppholdet inkluderer mat, undervisning, aktiviteter og lån av tryllestav og slips.

Pris for begge dager, uten overnatting: kr 1099,-

Pris bare lørdag   12:00 – 19:00: 699,-

Pris bare søndag  11:00 – 17:30: 699,-

HVORDAN KAN MAN MELDE SEG PÅ?

Du finner påmeldingsskjema på vår nettside, og facebookside. Du får også påmeldingsskjema tilsendt på e-post om du deltar i vårt nyhetsbrev.

TRYKK HER for påmeldingsskjema (NB: lenke aktiveres først onsdag 19.1 kl 18.00)

HVA SKJER PÅ TROLLDOMSAKADEMIET?

På Trolldomsakademiet skjer det litt av hvert. Men det viktigste å forstå er at dette er et levende rollespill der man går inn i en annen rolle. Alle vil få tildelt et elevnavn, et alderstrinn, et hus og en tryllestav. I løpet av dagen har du undervisning i alt fra Magiske Vesener til Forsvar mot Svartekunster. Det finnes også valgfag, der du selv kan velge mellom flere fag.

 

Når det ikke er undervisning, er det også en del fritid, der man kan bli kjent med andre elever, eller utsforske skolen. Underveis oppstår det en hel rekke merkelige ting, for eksempel kan det hende at en lærer ved et uhell slipper løs et monster, som elevene må hjelpe til med å fange. Alt kan skje, og det er det som er det mest spennende med Trolldomsakademiet! Du kan også selv finne på ting underveis, og dine påfunn kan være med å påvirke hvordan denne helgen arter seg, både for deg og for alle andre!

ER DET SOM Å VÆRE I EN HARRY POTTER VERDEN?

Ja, litt. Vi bruker ikke noen av navnene fra Harry Potter Universet, og elever får f.eks ikke lov å hete Harry Potter eller Hermoine. Den beste beskrivelsen er kanskje at det ligner ganske mye på en Harry Potter verden. I denne verdenen finnes det magi, magiske skapninger (både snille og farlige), trylleformler, eliksirer og mye mer. Hvis du har lest noen av bøkene eller sett noen av filmene, vil du garantert kjenne igjen en del.

HVILKE HUS OG ALDERSTRINN FINNES?

Det finnes tre hus. Disse husene er Hus Taurus, Hus Scorpio og Hus Shadavar. Alle elever vil bli delt inn i et av disse tre husene, og de yngste elevene (Juniorene) må gjennom Hatteseremonien den første gangen de deltar på Trolldomsakademiet. Da er det den magiske Hatten som bestemmer hvilket hus du kommer til å havne i.

 

Det finnes tre alderstrinn: Junior, Oppfølger og Senior. Hvilket trinn du havner på bestemmes av alderen din. Nøyaktig hvor grensen går mellom de tre alderstrinnene vet vi ikke før vi ser aldersfordelingen på de som har meldt seg på. Det skal være omtrent like mange i hvert alderstrinn.

KAN JEG VÆRE I SAMME HUS SOM VENNENE MINE?

Som regel kan du det. Men det er ikke alltid det går, for hatten kan være litt kranglete og vanskelig. Og selv om du ikke skulle havne på samme hus som vennene dine, vil du se ganske mye til dem i løpet av helgen.

HVILKE SKAPNINGER KAN MAN MØTE?

Mange! Det finnes både nidskrømt, grymsegnuter og Hoppefnopper, for å nevne noen. Noen skapninger er snille, mens andre kan være farlige. Alle farlige skapninger holdes under streng kontroll av lærerne, og det går (nesten) alltid bra! Det finnes også hus-spøkelser, som er stort sett snille og hjelpsomme, og husnisser, som er trent opp til å være hjelpsomme, men som dessverre altfor ofte er rampete og uskikkelige!

ER DET SKUMMELT VÆRE DER?

Tja. Litt skummelt kan det alltids være. Men det kan være lurt å huske på at dette ikke er farlig på ordentlig. Og det finnes alltid en lærer eller en annen voksen som er i nærheten dersom du skulle føle deg redd eller ukomfortabel.

HVA TRENGER JEG AV UTSTYR FOR Å VÆRE MED?

For å være med trenger du en mørk bukse / mørkt skjørt og en hvit skjorte. Om du har et annet kult kostyme kan du ta det med om du vil. Men du skal se ut som en elev ved Trolldomsakademiet. Du får låne slips og tryllestav.

FÅR MAN MAT UNDERVEIS?

På dette Trolldomsakademiet må alle deltagere ta med egen mat og drikke. Det blir festmat på søndagen

HVA BETYR DET AT TROLLDOMSAKADEMIET ER ET LEVENDE ROLLESPILL/ LAIV?

Levende rollespill/laiv betyr at man spiller en rolle. Du er altså ikke deg selv når du er med på trolldomsakademiet. Du får tildelt et rollenavn (elevnavn), et hus, og noen egenskaper. For eksempel kan du få tildelt: Klok, modig men klumsete. Du kan også skrive forslag til din egen rolle.

 

HVORDAN SPILLER JEG ROLLEN MIN?

Når du spiller rollen din trenger du ikke tenke på at du skal være akkurat som deg selv. Noe med poenget med rollespill er at du skal prøve å være en annen enn den du er til vanlig. Om du for eksempel er veldig høflig og ordentlig til vanlig, kan det hende at du vil spille litt rampete eller eventyrlysten på Trolldomsakademiet. Men du skal få slippe å spille noe du ikke liker eller ikke er komfortabel med. Vi vil at du skal like rollen din.

HVILKEN ROLLE KAN JEG SPILLE PÅ TROLLDOMSAKADEMIET?

Hvis du er mellom 10 til 16 år må du spille en elev. Du kan selv komme med forslag til navn, egenskaper, og hus-ønske i påmeldingsskjemaet. Men du har altså ikke lov å hete det samme som karakterene i Harry Potter bøkene.

SKAL TROLLDOMSAKADEMIET ARRANGERES FLERE GANGER?

Ja, dette er den 38. gjennomføringen i Bergen, og vi har ikke tenkt å gi oss med det første 🙂 Det vil komme flere Trolldomsakademier i Bergen i 2022🙂

Hvor finner jeg Trolldomsakademiets smittevernstiltak?

Det skal være trygt å delta på Trolldomsakademiet. Vi følger FHI anbefalinger, og holder oss stadig oppdatert.

Les mer om hvilken tiltak vi gjør for våre barn og ansatte HER

Oppdatering angående coronaviruset: 

De nye smittevernstiltakene fra regjeringen sier at man ikke kan være mer enn 30 personer innendørs. Om man er utendørs med enkelte innendørs fasiliteter kan man være opp til 100 deltagere.

Det betyr også at overnatting utgår på dette arrangementet, og at deltagere kun har mulighet til å delta som dagelev.

Grunnet smittevernstilsyn har vi heller ikke matservering på arrangementet.

Vi er uansett klar for å gjennomføre en magisk helg sammen med deg, og gleder oss til å møte alle nye og gamle elever!

Ikke nøl med å sende oss en e-post om du skulle ha noen spørsmål.

Med ønske om en fortryllende dag videre!

 

 

  Velkommen til Trolldomsakademiet i Oslo! - Tidsreiser