Trolldomsakademiet Junior – 11. til 12. november 2023

Velkommen til Trolldomsakademiet Junior! Vi har en ny spennende episode i november, klar for å ta imot både gamle og nye elever!

Trolldomsakademiet Junior er et levende rollespill som er inspirert av blant annet Harry Potter – universet. Her møter du artige lærere og professorer, du kommer til å oppleve spennende og skumle monstre, og ikke minst, du blir kjent med nye venner!

Denne episoden av Trolldomsakademiet Junior arrangeres på Rothaugen Skole i Skuteviken like utenfor Bergen Sentrum, og går over 2 dager (lørdag og søndag), kl. 11 til 1730 begge dager.

Trolldomsakademiet Junior er tilpasset barn i alderen 7 til 10 år. (Vi har også en utgave for større barn i alderen 10 til 16, som du kan lese mer om på www.tidsreiser.no)

 

(klikk på videoen over for å se video av Trolldomsakademiet)

 

Rabattkode: Bruk koden ELIKSIR213  og få kr 50,- i rabatt på deltakeravgiften!

 

Påmeldingsskjemaet er åpnet og det er fortsatt ledige plasser

TRYKK HER FOR PÅMELDINGSSKJEMA

 

Har du noen gang drømt om å være en elev på en magisk skole, inspirert av Harry Potter-universet og andre sci-fi og fantasy serier?

Nå KAN du nettopp det! På Trolldomsakademiet Junior, som er et levende rollespill for barn og ungdom mellom 7 og 10 år, spiller du en elev på vår magiske skole, der Eliksirer, Forsvar mot Svartekunster og Monsterlære er en del av hverdagen.

Trolldomsakademiet varer i to dager, fra 11 til 1730 begge dager.

Trolldomsakademiet Junior gjennomføres på Rothaugen Skole i Bergen.  Både gamle og nye elever er hjertelig velkommen!

 

Rothaugen Skole i Skuteviken, Bergen Sentrum

Rabattkode: Bruk koden ELIKSIR213  og få kr 50,- i rabatt på deltakeravgiften!

 

 

Fakta om Trolldomsakademiet 

Datoer: 11. til 12. november

Tid: Lørdag 1100 til 1730 og Søndag 1100 til 1730 (arrangementet varer i to dager

Sted: Rothaugen Skole, Skuteviken i Bergen

Aldersgrense: 7 til 10 år

 

 

Praktisk informasjon: 

Trolldomsakademiet er et interaktivt rollespill for barn og ungdom mellom 7 og 10 år. På Trolldomsakademiet spiller du en elev på en magisk skole, her vil du lære alt ifra forsvar mot svartekunster, magiduell, møte rare lærere, og artige magiske skapninger.

 

Måltider: 

Deltakerne må ta med seg en liten matpakke for hver dag, som vi spiser i lunsjen av spillet.

På søndagen avsluttes spillet med en liten fest der vi serverer kake, snacks og saft.  Om du har allergier må du gi beskjed om det i påmeldingen

 

Bekledning: 

Skjorte, ullgenser, sort bukse, gode sko, eventuelt gøye hatter og kapper

 

Rollefabler:

Alle påmeldte får tilsendt rollefabler 4 dager før arrangementet starter. Det er lov å komme med forslag til hva man ønsker å spille på i påmeldingsskjemaet

Priser: 

2 dager, uten overnatting: kr 1199,-

Kun lørdag   11:00 – 17:30: 749,-

Kun søndag  11:00 – 17:30: 749,-

Søskenrabatt: kr 100,- trekkes fra prisen for hvert søsken.

Rabattkode: Bruk koden ELIKSIR213  og få kr 50,- i rabatt på deltakeravgiften!

 

Betaling: 

Betaling kan nå gjøres med kort direkte i påmeldingsskjemaet.Betalingsfristen er 2. november.

 

VANLIG SPØRSMÅL OM TROLLDOMSAKADEMIET 

Trolldomsakademiet - Tidsreiser

 

HVA ER TROLLDOMSAKADEMIET JUNIOR?

Trolldomsakademiet Junior er et Harry Potter inspirert levende rollespill som går over 2 dager, der man kan delta som elev på en magisk skole, der det undervises i trylleformler, forsvar mot svartekunster og mye mer. Underveis skjer det både spennende, morsomme og merkelige ting, som påvirker både elever, lærere, husnisser og andre skapninger som man finner på Trolldomsakademiet.

Trolldomsakademiet Junior er «lillebroren» til Trolldomsakademiet, som er beregnet for litt større barn (10 til 16 år) og hvor det også er mulighet overnatting. På Trolldomsakademiet Junior er ting litt mindre skummelt enn i originalversjonen Trolldomsakademiet. 

 

NÅR OG HVOR ARRANGERES TROLLDOMSAKADEMIET?

Trolldomsakademiet Junior har blitt arrangert en rekke ganger i Bergen. Vi arrangerer det flere ganger i året i Bergensområdet. Neste gjennomføring er på Rothaugen Skole, Bergen, 11. til 12. November.  Vi planlegger nye episoder i 2024.

 

HVA ER ALDERSGRENSEN?

Aldersgrensen er fra 7 år til 10 år. (elever kan delta fra det året de fyller 7 år).

Elevene vil bli delt inn i 2 aldersklasser; Pode (fra 7 år og oppover) og Junior (fra 9 år og oppover).

 

KAN BARN UNDER 7 ÅR DELTA?

Barn som fyller 10 år i løpet av 2023 kan også delta. Er man yngre enn 9 år kan man kun delta med spesifikk tillatelse fra arrangørene, og da alltid i følge med voksen.

 

KAN VOKSNE DELTA?

Vi har noen plasser for voksne frivillige. Foreldre krysser av i påmeldingsskjemaet hvilke dager de kan delta. Disse vil senere bli kontaktet av vår frivillighetsansvarlig på e-post.

 

HVA KOSTER DET?

Oppholdet inkluderer undervisning, aktiviteter og lån av tryllestav og slips. I tillegg til festmat siste dagen.

2 dager, uten overnatting: kr 1199,-

Kun lørdag   11:00 – 17:30: 749,-

Kun søndag  11:00 – 17:30: 749,-

Søskenrabatt: kr 100,- trekkes fra prisen for hvert søsken.

 

HVORDAN KAN MAN MELDE SEG PÅ?

Du finner påmeldingsskjema på vår nettside, og facebookside, eller du kan klikke på lenken under. Du får også påmeldingsskjema tilsendt på e-post om du deltar i vårt nyhetsbrev.

TRYKK HER FOR PÅMELDINGSSKJEMA

 

 

HVA SKJER PÅ TROLLDOMSAKADEMIET?

På Trolldomsakademiet skjer det litt av hvert. Men det viktigste å forstå er at dette er et levende rollespill der man går inn i en annen rolle. Alle vil få tildelt et elevnavn, et alderstrinn, et hus og en tryllestav. I løpet av dagen har du undervisning i alt fra Magiske Vesener til Forsvar mot Svartekunster. Det finnes også valgfag, der du selv kan velge mellom flere fag.

Når det ikke er undervisning, er det også en del fritid, der man kan bli kjent med andre elever, eller utsforske skolen. Underveis oppstår det en hel rekke merkelige ting, for eksempel kan det hende at en lærer ved et uhell slipper løs et magisk vesen, som elevene må hjelpe til med å fange. Alt kan skje, og det er det som er det mest spennende med Trolldomsakademiet! Du kan også selv finne på ting underveis, og dine påfunn kan være med å påvirke hvordan denne helgen arter seg, både for deg og for alle andre!

 

ER DET SOM Å VÆRE I EN HARRY POTTER VERDEN?

Ja, litt. Vi bruker ikke noen av navnene fra Harry Potter Universet, og elever får f.eks ikke lov å hete Harry Potter eller Hermoine. Den beste beskrivelsen er kanskje at det ligner ganske mye på en Harry Potter verden. I denne verdenen finnes det magi, magiske skapninger (både snille og farlige), trylleformler, eliksirer og mye mer. Hvis du har lest noen av bøkene eller sett noen av filmene, vil du garantert kjenne igjen en del.

 

HVILKE HUS OG ALDERSTRINN FINNES?

Det finnes tre hus. Disse husene er Hus Taurus, Hus Scorpio og Hus Shadavar. Alle elever vil bli delt inn i et av disse tre husene, og de nye elevene må gjennom Hatteseremonien den første gangen de deltar på Trolldomsakademiet. Da er det den magiske Hatten som bestemmer hvilket hus du kommer til å havne i.

Det finnes to alderstrinn: Pode og Junior. Hvilket trinn du havner på bestemmes av alderen din. Nøyaktig hvor grensen går mellom de tre alderstrinnene vet vi ikke før vi ser aldersfordelingen på de som har meldt seg på. Det skal være omtrent like mange i hvert alderstrinn.

 

KAN JEG VÆRE I SAMME HUS SOM VENNENE MINE?

Som regel kan du det. Men det er ikke alltid det går, for hatten kan være litt kranglete og vanskelig. Og selv om du ikke skulle havne på samme hus som vennene dine, vil du se ganske mye til dem i løpet av helgen.

 

HVILKE SKAPNINGER KAN MAN MØTE?

Mange! Det finnes både nidskrømt, grymsegnuter og Hoppefnopper, for å nevne noen. Noen skapninger er snille, mens andre kan være farlige. Alle farlige skapninger holdes under streng kontroll av lærerne, og det går (nesten) alltid bra! Det finnes også hus-spøkelser, som er stort sett snille og hjelpsomme, og husnisser, som er trent opp til å være hjelpsomme, men som dessverre altfor ofte er rampete og uskikkelige!

 

ER DET SKUMMELT VÆRE DER?

Tja. Litt skummelt kan det alltids være. Men det kan være lurt å huske på at dette ikke er farlig på ordentlig. Og det finnes alltid en lærer eller en annen voksen som er i nærheten dersom du skulle føle deg redd eller ukomfortabel.

 

HVA TRENGER JEG AV UTSTYR FOR Å VÆRE MED?

For å være med trenger du en mørk bukse / mørkt skjørt og en hvit skjorte. Om du har et annet kult kostyme kan du ta det med om du vil. Men du skal se ut som en elev ved Trolldomsakademiet. Du får låne slips og tryllestav.

 

FÅR MAN MAT UNDERVEIS?

På Trolldomsakademiet Junior må du ta med deg egen matpakke, en for hver dag. Den siste dagen har vi en fest der vi serverer kaker, snacks og brus. Om du har allergier må du gi beskjed om det i påmeldingen.

 

HVA BETYR DET AT TROLLDOMSAKADEMIET ER ET LEVENDE ROLLESPILL/ LAIV?

Levende rollespill/laiv betyr at man spiller en rolle. Du er altså ikke deg selv når du er med på trolldomsakademiet. Du får tildelt et rollenavn (elevnavn), et hus, og noen egenskaper. For eksempel kan du få tildelt: Klok, modig men klumsete. Du kan også skrive forslag til din egen rolle.

 

HVORDAN SPILLER JEG ROLLEN MIN?

Når du spiller rollen din trenger du ikke tenke på at du skal være akkurat som deg selv. Noe med poenget med rollespill er at du skal prøve å være en annen enn den du er til vanlig. Om du for eksempel er veldig høflig og ordentlig til vanlig, kan det hende at du vil spille litt rampete eller eventyrlysten på Trolldomsakademiet. Men du skal få slippe å spille noe du ikke liker eller ikke er komfortabel med. Vi vil at du skal like rollen din.

 

SKAL TROLLDOMSAKADEMIET ARRANGERES FLERE GANGER?

Ja, vi har gjennomført Trolldomsakademiet en rekke ganger, og vi har ikke tenkt å gi oss med det første Det vil komme flere Trolldomsakademier i Bergen, også i 2024

 

Rabattkode: Bruk koden ELIKSIR213  og få kr 50,- i rabatt på deltakeravgiften!