Trolldomsakademiet i Bergen 11. til 12. desember

Velkommen til Trolldomsakademiet i Bergen 11. til 12. desember

Trolldomsakademiet er nå fullbooket – TRYKK HER For venteliste

I Desember returnerer vi til Rothaugen skole, for en spennende helg med  rollespill, magi, og en litt underlig vaktmester!

 

 

 

HVA ER TROLLDOMSAKADEMIET?

Trolldomsakademiet er et Harry Potter inspirert levende rollespill som går over to dager, der man kan delta som elev på en magisk skole, der det undervises i trylleformler, forsvar mot svartekunster og mye mer. Underveis skjer det både spennende, morsomme og merkelige ting, som påvirker både elever, lærere, husnisser og andre skapninger som man finner på Trolldomsakademiet.

 

NÅR OG HVOR ARRANGERES TROLLDOMSAKADEMIET?

Trolldomsakademiet har blitt arrangert en rekke ganger i Bergen. Neste gjennomføring er på Rothaugen skole  i Bergen, fra lørdag 11. desember kl. 12.00 til Søndag 12. desember kl 17.30.

 

HVA ER ALDERSGRENSEN?

Aldersgrensen er fra 10 år til 17 år. De yngste barna spiller junior-elever, mens de eldste barna spiller senior-elever. De som er aldersmessig midt i mellom kalles oppfølger-elever.

 

KAN BARN UNDER 10 ÅR DELTA?

Barn som fyller 10 år i løpet av 2021 kan også delta. Er man yngre enn 9 år kan man kun delta med spesifikk tillatelse fra arrangørene, og da alltid i følge med voksen.

 

KAN VOKSNE DELTA?

Vi har noen plasser for voksne frivillige. Foreldre krysser av i påmeldingsskjemaet hvilke dager de kan delta. Disse vil senere bli kontaktet av vår frivillighetsansvarlig på e-post.

 

 

HVA KOSTER DET?

Oppholdet inkluderer mat, undervisning, aktiviteter og lån av tryllestav og slips.

Pris for hele helgen inkl. mat og overnatting: kr 1349,-

Pris for begge dager inkl. mat, uten overnatting: kr 1099,-

Pris bare lørdag   12:00 – 21:00: 699,-

Pris bare søndag  09:30 – 17:30: 699,-

 

 

HVORDAN KAN MAN MELDE SEG PÅ?

Du finner påmeldingsskjema på vår nettside, og facebookside. Du får også påmeldingsskjema tilsendt på e-post om du deltar i vårt nyhetsbrev.

 

TRYKK HER for påmeldingsskjema (NB: lenke aktiveres først torsdag 4.11 kl 18.00)

 

 

HVA SKJER PÅ TROLLDOMSAKADEMIET?

På Trolldomsakademiet skjer det litt av hvert. Men det viktigste å forstå er at dette er et levende rollespill der man går inn i en annen rolle. Alle vil få tildelt et elevnavn, et alderstrinn, et hus og en tryllestav. I løpet av dagen har du undervisning i alt fra Magiske Vesener til Forsvar mot Svartekunster. Det finnes også valgfag, der du selv kan velge mellom flere fag.

Når det ikke er undervisning, er det også en del fritid, der man kan bli kjent med andre elever, eller utsforske skolen. Underveis oppstår det en hel rekke merkelige ting, for eksempel kan det hende at en lærer ved et uhell slipper løs et monster, som elevene må hjelpe til med å fange. Alt kan skje, og det er det som er det mest spennende med Trolldomsakademiet! Du kan også selv finne på ting underveis, og dine påfunn kan være med å påvirke hvordan denne helgen arter seg, både for deg og for alle andre!

 

ER DET SOM Å VÆRE I EN HARRY POTTER VERDEN?

Ja, litt. Vi bruker ikke noen av navnene fra Harry Potter Universet, og elever får f.eks ikke lov å hete Harry Potter eller Hermoine. Den beste beskrivelsen er kanskje at det ligner ganske mye på en Harry Potter verden. I denne verdenen finnes det magi, magiske skapninger (både snille og farlige), trylleformler, eliksirer og mye mer. Hvis du har lest noen av bøkene eller sett noen av filmene, vil du garantert kjenne igjen en del.

 

HVILKE HUS OG ALDERSTRINN FINNES?

Det finnes tre hus. Disse husene er Hus Taurus, Hus Scorpio og Hus Shadavar. Alle elever vil bli delt inn i et av disse tre husene, og de yngste elevene (Juniorene) må gjennom Hatteseremonien den første gangen de deltar på Trolldomsakademiet. Da er det den magiske Hatten som bestemmer hvilket hus du kommer til å havne i.

Det finnes tre alderstrinn: Junior, Oppfølger og Senior. Hvilket trinn du havner på bestemmes av alderen din. Nøyaktig hvor grensen går mellom de tre alderstrinnene vet vi ikke før vi ser aldersfordelingen på de som har meldt seg på. Det skal være omtrent like mange i hvert alderstrinn.

 

KAN JEG VÆRE I SAMME HUS SOM VENNENE MINE?

Som regel kan du det. Men det er ikke alltid det går, for hatten kan være litt kranglete og vanskelig. Og selv om du ikke skulle havne på samme hus som vennene dine, vil du se ganske mye til dem i løpet av helgen.

 

HVILKE SKAPNINGER KAN MAN MØTE?

Mange! Det finnes både nidskrømt, grymsegnuter og Hoppefnopper, for å nevne noen. Noen skapninger er snille, mens andre kan være farlige. Alle farlige skapninger holdes under streng kontroll av lærerne, og det går (nesten) alltid bra! Det finnes også hus-spøkelser, som er stort sett snille og hjelpsomme, og husnisser, som er trent opp til å være hjelpsomme, men som dessverre altfor ofte er rampete og uskikkelige!

 

ER DET SKUMMELT VÆRE DER?

Tja. Litt skummelt kan det alltids være. Men det kan være lurt å huske på at dette ikke er farlig på ordentlig. Og det finnes alltid en lærer eller en annen voksen som er i nærheten dersom du skulle føle deg redd eller ukomfortabel.

 

HVA TRENGER JEG AV UTSTYR FOR Å VÆRE MED?

For å være med trenger du en mørk bukse / mørkt skjørt og en hvit skjorte. Om du har et annet kult kostyme kan du ta det med om du vil. Men du skal se ut som en elev ved Trolldomsakademiet. Du får låne slips og tryllestav.

Hvis du skal overnatte må du ta med deg sovepose og madrass/liggeunderlag eller feltseng. Om du bruker medisiner må du ta disse med deg også.

 

FÅR MAN MAT UNDERVEIS?

Ja, det får man. På lørdag får man servert lunsj, middag og kveldsmat. På dag 2 får man  lunsj og festmat. Vi har også mat for vegetarianere. Om du har allergier må du gi beskjed om det i påmeldingen.

 

 

HVA BETYR DET AT TROLLDOMSAKADEMIET ER ET LEVENDE ROLLESPILL/ LAIV?

Levende rollespill/laiv betyr at man spiller en rolle. Du er altså ikke deg selv når du er med på trolldomsakademiet. Du får tildelt et rollenavn (elevnavn), et hus, og noen egenskaper. For eksempel kan du få tildelt: Klok, modig men klumsete. Du kan også skrive forslag til din egen rolle.

Når du spiller rollen din trenger du ikke tenke på at du skal være akkurat som deg selv. Noe med poenget med rollespill er at du skal prøve å være en annen enn den du er til vanlig. Om du for eksempel er veldig høflig og ordentlig til vanlig, kan det hende at du vil spille litt rampete eller eventyrlysten på Trolldomsakademiet. Men du skal få slippe å spille noe du ikke liker eller ikke er komfortabel med. Vi vil at du skal like rollen din.

 

HVILKEN ROLLE KAN JEG SPILLE PÅ TROLLDOMSAKADEMIET?

Hvis du er mellom 10 til 17 år må du spille en elev. Du kan selv komme med forslag til navn, egenskaper, og hus-ønske i påmeldingsskjemaet. Men du har altså ikke lov å hete det samme som karakterene i Harry Potter bøkene.

 

SKAL TROLLDOMSAKADEMIET ARRANGERES FLERE GANGER?

Ja, dette er den 38. gjennomføringen i Bergen, og vi har ikke tenkt å gi oss med det første 🙂 Det vil komme flere Trolldomsakademier i Bergen i 2021 🙂

 

Hvor finner jeg Trolldomsakademiets smittevernstiltak?

Det skal være trygt å delta på Trolldomsakademiet. Vi følger FHI anbefalinger, og holder oss stadig oppdatert.

Les mer om hvilken tiltak vi gjør for våre barn og ansatte HER

 

Oppdatering angående coronaviruset: 

Det skal være trygt å delta på Trolldomsakademiet.

Vi ber alle trolldomselever og foreldre gjøre seg kjent med vår smittevernsplan før de ankommer akademiet. Og følge råd gitt av Folkehelseinstituttet.

Endringer i tiltak og smittenivå kan forekomme. Dette kan i ytterste konsekvens få følger for arrangementets gjennomførelse.

Vi vil holde alle påmeldte oppdatert ved eventuelle endringer i arrangementet som følge av regjeringens smitteverntiltak.

Ikke nøl med å sende oss en e-post om du skulle ha noen spørsmål.

Med ønske om en magisk dag videre!