Siste nytt fra Trolldomsakademiet og Tidsreiser under Koronakrisen

Tidsreiser og Trolldomsakademiet – med gode ønsker i en vanskelig tid

Vi går alle inn i en vanskelig tid, nå som koronaviruset preger hverdagen til de aller fleste. Alle gjør sitt for at vi skal kunne komme ut på den andre siden av denne krisen. Veldig mye har stoppet opp de siste 14 dagene, og skal fortsette i minst 14 dager til.

Vi vil benytte denne anledningen til å takke alle dere som har bidratt med Vipps og kontooverføringer under våre livesendinger på facebook de siste dagene. Disse bidragene er til stor hjelp for oss i denne tiden og utgjør den eneste inntektskilden for Tidsreiser akkurat nå.

I denne artikkelen kan du lese om hvordan koronakrisen preger Tidsreiser og Trolldomsakademiet, hva dine rettigheter som deltaker på Trolldomsakademiet er, og hva som kommer til å skje videre.

Her kan du lese om:

1. Trolldomsakademiet og koronakrisen

2. Nye livesendinger fra Trolldomsakademiet

3. Trolldomsakademiet Online – et nytt konsept som lanseres neste uke

.

Trolldomsakademiet i koronakrisens tid

Kulturbedriften Tidsreiser er en av mange som har fått livsgrunnlaget sitt revet bort så lenge krisen pågår. For en måned siden så fremtiden lys ut –  vi reiste rundt i hele Norge og arrangerte Trolldomsakademiet og rollespill for konfirmanter, og hadde akkurat vunnet Spilleroms Ærespris for vårt 15-årige arbeid med å gjøre Levende Rollespill tilgjengelig for barn og ungdom.

Så kom koronakrisen, og alt har stoppet opp. Vi – i likhet med mange av dere – går en svært usikker fremtid i møte. Mange av våre arrangementer, blant annet kino-oppdrag og eventyrspill i Bergen og Oslo er allerede avlyst. Så langt er planen at Trolldomsakademiene skal arrangeres som planlagt, men alt avhenger av hva myndighetene bestemmer seg for.

.

Trolldomsakademiet – hva skjer nå?

Her er en oversikt over de kommende Trolldomsakademiene:

.

Bergen 18. til 19. april: Vi avventer hva myndighetene bestemmer seg for. De nåværende tiltakene skal vare til 13. april, fem dager før Trolldomsakademiet skal starte. Vi regner med at myndighetene kommer med nye opplysninger i god tid før 13. april.

Stavanger, 2. til 3. mai: Vi avventer hva myndighetene bestemmer seg for. Hvis vi får klarsignal kommer den til å gjennomføres som planlagt. Vi kommer selvsagt til å innrette oss etter myndighetenes vedtak.

Oslo, 23. til 24. mai: Her skal det etter planen arrangeres Trolldomsakademi på Evje Skole. Påmelding er ikke åpnet ennå, og på grunn av den pågående Koronakrisen er situasjonen uavklart. Vi kommer tilbake med mer informasjon.

Trondheim, 30. mai til 1. Juni: Påmeldingen er åpen og vi har noen få plasser igjen. Vi håper at dette arrangementet kan gjennomføres som planlagt.

Bergen, 13. til 14. Juni: Påmelding ikke åpnet. Vi håper å gjennomføre som planlagt.

Kristiansand, 20. til 21. juni: Her skal det etter planen arrangeres Trolldomsakademi på Andøen Gård. Påmelding er ikke åpnet ennå, og på grunn av den pågående Koronakrisen er situasjonen uavklart. Vi kommer tilbake med mer informasjon.

Eventyrleiren 2020: Skal etter planen arrangeres i Bergen fra 29. juni til 5. juli. Eventyrleiren tar imot deltakere fra hele landet. Påmelding er ikke åpnet ennå, og på grunn av den pågående Koronakrisen er situasjonen uavklart. Vi kommer tilbake med mer informasjon.

.

Jeg er påmeldt og har betalt inn deltakeravgiften – hva skjer videre?

Vi i Tidsreiser følger tett med på situasjonen og retter oss etter myndighetenes påbud. Så langt går Trolldomsakademiene som planlagt. Men dette kan endre seg dersom myndighetene bestemmer seg for å forlenge tiltakene ut over 13. april. Vi følger som sagt situasjonen nøye.

Til dere som IKKE har betalt inn deltakeravgiften:

Avvent situasjonen til vi kan si med sikkerhet hva som skjer. Ingen står i fare for å miste plassene sine, siden dette er en ekstraordinær situasjon.

Til dere som har betalt inn deltakeravgiften:

Dersom vi må se oss nødt til å avlyse, så har dere som har betalt inn deltakeravgiften følgende muligheter:


1. Dere kan be om å få pengene refundert.

Vi kommer til å refundere de som ber om det, men dette kan tidligste skje først etter at det kommer en avlysning. I så fall må dere sende krav om refusjon, med kontonummer for innbetaling, til post@tidsreiser.no

2. Dere kan be om å få beløpet overført til neste Trolldomsakademi

Et alternativ til å få refusjon, er å få deltakeravgiften overført til et senere Trolldomsakademi, som settes opp når samfunnet er i gjenge igjen. De av dere som gjør dette, får automagisk plass på dette akademiet før påmeldingen åpner offentlig.

Dersom datoen for dette fremtidige akademiet ikke passer dere, kan deltakeravgiften flyttes til neste akademi.

3. Dere kan velge å ikke kreve deltakeravgiften tilbake

Dette er hverken noe vi forventer eller krever. Mange av dere har havnet i en minst like vanskelig situasjon som det vi har. Men skulle du være en av dem som har en trygg økonomisk situasjon rundt deg og din familie, så vit at dette bidraget vil bli umåtelig satt pris på, og kan hjelpe til å sørge for at vi alle har et Trolldomsakademi å komme tilbake til når denne krisen er over.

.

Nye Livesendinger fra Trolldomsakademiet

Siden forrige uke har vi allerede hatt tre livesendinger på Tidsreisers Facebookside: Både natthendelse med Sigurd Blix og Tubakonsert med Vaktmester Vildemar Fjott. Vi er veldig glade for alle som har fulgt med, og som har kommet med forslag i kommentarfeltet om hva Sigurd Blix bør foreta seg for ikke å bli spist av ulike monstre.

I dag klokken 18.00 åpner vi påmeldingen til en ny type online-arrangement:

«Få kjeft på rektors kontor!»

Vi vet at mange av dere savner å måtte bli stilt til ansvar for alle rare påfunn og rampestreker dere har gjort i Trolldomsakademiets verden. Derfor kommer nå denne online videochatten der du kan få kjeft av, eller diskutere skumle planer med en av lærerne på Trolldomsakademiet.

.

Alle som melder seg på må ha enten PC med webkamera eller mobiltelefon. Her kan du møte din favorittlærer i enten 1-til-1 samtale, eller du kan invitere med deg flere venner i samme chat for å møte våre lærere.

Dette fungerer slik at man booker en time via vårt påmeldingsskjema i cognito, som åpner i dag kl 18.00. Hvert møte varer i ca 10 minutter.

De første timene som er tilgjengelige, er fredag ettermiddag, og vi har også timer ledig på lørdagen. Om det blir behov så vil vi legge ut flere timer etterhvert.

Alle elever må møte i korrekt skoleuniform. I påmeldinsskjemaet kan dere oppgi hva dere har gjort galt (hva dere skal få kjeft for) eller om dere vil at møtet skal handle om helt andre ting (for eksempel om dere vil diskutere noen skumle planer med læreren, eller om dere rett og slett vil ha en veldig personlig tubakonsert bare for deg, med Vaktmester Vildemar Fjott). Det trenger ikke å være skummelt, og lærerne kan også være snille hvis dere ønsker det. Kanskje savner du bare å snakke med noen av lærerne på akademiet.

.

Påmeldingsskjemaet åpner i dag kl 18.00, og lenken finner du her:

https://www.cognitoforms.com/TidsreiserAS/FåKjeftPåRektorsKontorONLINE

I utgangspunktet så er det ikke satt noen deltakeravgift på dette arrangementet, men vi håper alle som deltar kan vippse et beløp, siden vi har skuespillere på jobb i hver eneste videokonferanse.

Lærerne og skapningene du kan møte er:

– Rektor Grog på Trolldomsakademiet i Oslo

– Rektor Armenius Gulo på Trolldomsakademiet i Bergen

– Inspektør Felix Grazelini fra Trolldomsakademiet i Trondheim

– Professor og Eventyrer Sigurd Blix

– Vaktmester Vildemar Fjott og Tubaen hans

– Den hittil ukjente Zamoronu av Den Skjulte Orden

.

Trolldomsakademiet Online – et nytt konsept som lanseres neste uke

Neste uke lanserer vi Trolldomsakademiet Online!

Dette blir en nettversjon av Trolldomsakademiet der du kan møte mange av lærerne og skapningene du kjenner fra akademiet, samt enkelte nye karakterer.

.

Trolldomsakademiet Online arrangeres hver dag, i første omgang i en uke av gangen. Dette blir en blanding av online rollespill, der alle som ønsker å delta kan skape sin karakter, og møte våre lærere, skapninger og andre folk via videokonferanse, samt en daglig livesending på facebook. I dette universet kan du legge dine egne planer, og utforske historien sammen med våre lærere, og andre elever. Dette er helt nytt – og veldig spennende!

Denne løsningen blir det også påmelding på, og det vil koste et visst beløp å delta per uke. Mer info kommer.

Trolldomsakademiet ønsker dere alle en trygg uke! Som mundane myndigheter sier: Ta vare på hverandre, men ikke ta på hverandre. Husk: Ingen har klart å påvise smitte-effekt av Trylleformler som kastes på minst tre meters avstand. Vi gleder oss til å se dere – både på video, chat og direktesending. Og ikke minst gleder vi oss til den tiden da dette er over, og vi alle kan gi hverandre en klem 🙂

.

Med hilsen

Anders Riple / Vildemar Fjott

Daglig leder for Tidsreiser / Vimsete Vaktmester for Trolldomsakademiet