4 dagers Trolldomsakademi i Oslo 8. til 11. august 2024

VELKOMMEN TIL TROLLDOMSAKADEMIET I OSLO

Bli med til Krakosseter for 4 DAGER med rollespill og magi!

Vi returnerer til magiske Krakosseter leirsted, og denne gangen har vi utvidet Trolldomsakademiet til 4 dager

 

Få en magisk avslutning på sommerferien, bli med på Trolldomsakademiet i Oslo 8. til 11. august

 

 

PÅMELDINGEN HAR ÅPNET!

TRYKK HER FOR PÅMELDINGSSKJEMA

 

GENERELL INFO

 

 

 

DATO: 8. til 11. august 2024

TIDSPUNKT: Trolldomsakademiet starter 18:30 på torsdag, og avsluttes 13:00 på søndag. 

STED: Krakosseter

PÅMELDING: Påmeldingsskjemaet åpner onsdag 17. april kl 18:00

 

Innsjekken vil foregå til ulike tider, man kan krysse av for ønsket tid i påmeldingsskjemaet

 

 

 

PRISER:

4 dager inkl. mat og overnatting i TELT: kr 2999,-  (22 plasser)

 

4 dager  inkl. mat og overnatting på hems: kr 3199,- (45 plasser)

 

4 dager inkl mat og overnatting innendørs i Akademiets Køyeseng: kr 3199,- (16 plasser)

4  dager inkl. mat, uten overnatting: kr 2399,- (20 plasser)

 

3 dager inkl, mat og uten overnatting: kr 1899,- 10 plasser

 

1 dagsspill er ikke mulig på dette Trolldomsakademiet.

 

 

 

TROLLDOMSAKADEMIET

 

Trolldomsakademiet er et interaktivt rollespill for barn og ungdom mellom 10 og 16 år. På Trolldomsakademiet spiller du en elev på en magisk skole, her vil du lære alt ifra forsvar mot svartekunster, magiduell, møte strenge lærere, og skumle troll.

 

 

KRAKOSSETER LEIRSTED 

4 ulike hytter utgjør eiendommen Krakosseter. Totalt kan Krakosseter huse 80 deltagere.

 

 

OVERNATTING

INNENDØRS

– Foregår på Hems/sovealkove i Hytte. Hemsen har egne sovemadrasser, men barna må ta med seg sovepose og pute.

LEIE FELTSENG

– Skjer innendørs i en av hyttene, sengeplassene kan stå fremme også på dagtid.

OVERNATTING I TELT

– Foregår i telt utendørs

 

 

(Et troll fra den magiske skogen, som trengte å varme seg ved bålet)

FASILITETER

Stedet har et koselig magisk, og gammeldags preg. Det er utetoalett på området, og vann fra brønnen brukes til matlaging og morgenstell.

Stedet består av 4 hytter, og et fint uteområde

 

PARKERING

Vi har begrenset med parkeringsplass. Problemet er størst fredag og søndag, når alle kommer samtidig

 

Rabatt for samkjøring:

For foreldre som har mulighet til å samkjøre med andre deltagere, blir det en liten rabatt. Dette kan man krysse av for i påmeldingsskjemaet

Vi har også en egen foreldregruppe på Facebook, hvor man kan avtale samkjøring mellom hverandre

 

 

 

 

 

IDYLLISK NATUR – TA TUREN INN I DEN MAGISKE SKOGEN

 

 

LEIRPLASS MED TELT UTE

 

Flesteparten av elevene sover inne på hyttene, men det er også mulig å sove utendørs i lavvo.

Vi setter også opp ekstra telt som fungerer som klasserom og spill-område

 

 

 

Sett deg på sopelimen og fly til Krakosseter i sommerferien 

 

Bli med på Trolldomsakademiet i Oslo 8. til 11. august

 

 

 

 

VANLIG SPØRSMÅL OM TROLLDOMSAKADEMIET 

Trolldomsakademiet - Tidsreiser

HVA ER TROLLDOMSAKADEMIET?

Trolldomsakademiet er et interaktivt levende rollespill som går over 4 dager og 3 netter, der man kan delta som elev på en magisk skole, der det undervises i trylleformler, forsvar mot svartekunster og mye mer. Underveis skjer det både spennende, morsomme og merkelige ting, som påvirker både elever, lærere, husnisser og andre skapninger som man finner på Trolldomsakademiet.

NÅR OG HVOR ARRANGERES TROLLDOMSAKADEMIET?

Trolldomsakademiet har blitt arrangert en rekke ganger i Oslo. Trolldomsakademiet arrangeres på Krakosseter leirsted,

de neste datoene er:

3. til 5. mai

8. til 11. august

 

HVA ER ALDERSGRENSEN?

Aldersgrensen er fra 10 år til 16 år. De yngste barna spiller junior-elever, mens de eldste barna spiller senior-elever. De som er aldersmessig midt i mellom kalles oppfølger-elever.

KAN BARN UNDER 10 ÅR DELTA?

Barn som fyller 10 år i løpet av 2024 kan også delta. Er man yngre enn 9 år kan man kun delta med spesifikk tillatelse fra arrangørene, og da alltid i følge med voksen.

KAN VOKSNE DELTA?

Vi har noen plasser for voksne frivillige. Foreldre krysser av i påmeldingsskjemaet hvilke dager de kan delta. Disse vil senere bli kontaktet av vår frivillighetsansvarlig på e-post.

HVA KOSTER DET?

Oppholdet inkluderer mat, undervisning, aktiviteter og lån av tryllestav og slips.

 

PRISER:

4 dager inkl. mat og overnatting i TELT: kr 2999,-  (22 plasser)

 

4 dager  inkl. mat og overnatting på hems: kr 3199,- (45 plasser)

 

4 dager inkl mat og overnatting innendørs i Akademiets Køyeseng: kr 3199,- (16 plasser)

4  dager inkl. mat, uten overnatting: kr 2399,- (20 plasser)

 

3 dager inkl, mat og uten overnatting: kr 1899,- 10 plasser

 

1 dagsspill er ikke mulig på dette Trolldomsakademiet.

 

HVORDAN KAN MAN MELDE SEG PÅ?

Du finner påmeldingsskjema på vår nettside, og facebookside. Du får også påmeldingsskjema tilsendt på e-post om du deltar i vårt nyhetsbrev.

HVA SKJER PÅ TROLLDOMSAKADEMIET?

På Trolldomsakademiet skjer det litt av hvert. Men det viktigste å forstå er at dette er et levende rollespill der man går inn i en annen rolle. Alle vil få tildelt et elevnavn, et alderstrinn, et hus og en tryllestav. I løpet av dagen har du undervisning i alt fra Magiske Vesener til Forsvar mot Svartekunster. Det finnes også valgfag, der du selv kan velge mellom flere fag.

Når det ikke er undervisning, er det også en del fritid, der man kan bli kjent med andre elever, eller utsforske skolen. Underveis oppstår det en hel rekke merkelige ting, for eksempel kan det hende at en lærer ved et uhell slipper løs et monster, som elevene må hjelpe til med å fange. Alt kan skje, og det er det som er det mest spennende med Trolldomsakademiet! Du kan også selv finne på ting underveis, og dine påfunn kan være med å påvirke hvordan denne helgen arter seg, både for deg og for alle andre!

ER DET SOM Å VÆRE I EN HARRY POTTER VERDEN?

Ja, litt. Vi bruker ikke noen av navnene fra Harry Potter Universet, og elever får f.eks ikke lov å hete Harry Potter eller Hermoine. Den beste beskrivelsen er kanskje at det ligner ganske mye på en Harry Potter verden. I denne verdenen finnes det magi, magiske skapninger (både snille og farlige), trylleformler, eliksirer og mye mer.

HVILKE HUS OG ALDERSTRINN FINNES?

Det finnes tre hus. Disse husene er Hus Taurus, Hus Scorpio og Hus Shadavar. Alle elever vil bli delt inn i et av disse tre husene, og de yngste elevene (Juniorene) må gjennom Hatteseremonien den første gangen de deltar på Trolldomsakademiet. Da er det den magiske Hatten som bestemmer hvilket hus du kommer til å havne i.

Det finnes tre alderstrinn: Junior, Oppfølger og Senior. Hvilket trinn du havner på bestemmes av alderen din. Nøyaktig hvor grensen går mellom de tre alderstrinnene vet vi ikke før vi ser aldersfordelingen på de som har meldt seg på. Det skal være omtrent like mange i hvert alderstrinn.

KAN JEG VÆRE I SAMME HUS SOM VENNENE MINE?

Som regel kan du det. Men det er ikke alltid det går, for hatten kan være litt kranglete og vanskelig. Og selv om du ikke skulle havne på samme hus som vennene dine, vil du se ganske mye til dem i løpet av helgen.

HVILKE SKAPNINGER KAN MAN MØTE?

Mange! Det finnes både nidskrømt, grymsegnuter og Hoppefnopper, for å nevne noen. Noen skapninger er snille, mens andre kan være farlige. Alle farlige skapninger holdes under streng kontroll av lærerne, og det går (nesten) alltid bra! Det finnes også hus-spøkelser, som er stort sett snille og hjelpsomme, og husnisser, som er trent opp til å være hjelpsomme, men som dessverre altfor ofte er rampete og uskikkelige!

ER DET SKUMMELT VÆRE DER?

Tja. Litt skummelt kan det alltids være. Men det kan være lurt å huske på at dette ikke er farlig på ordentlig. Og det finnes alltid en lærer eller en annen voksen som er i nærheten dersom du skulle føle deg redd eller ukomfortabel.

HVA TRENGER JEG AV UTSTYR FOR Å VÆRE MED?

For å være med trenger du en mørk bukse / mørkt skjørt og en hvit skjorte. Om du har et annet kult kostyme kan du ta det med om du vil. Men du skal se ut som en elev ved Trolldomsakademiet. Du får låne slips og tryllestav.

FÅR MAN MAT UNDERVEIS?

Ja, det får man. På dag 1 får man servert kveldsmat. På dag 2, og 3 får man  Frokost (for overnattingsgjester) lunsj, middag, og kvelds (for overnattingsgjester). På dag 4 får man servert frokost (for overnattingsgjester), og festmat. Vi har også mat for vegetarianere. Om du har allergier må du gi beskjed om det i påmeldingen.

HVA BETYR DET AT TROLLDOMSAKADEMIET ER ET LEVENDE ROLLESPILL/ LAIV?

Levende rollespill/laiv betyr at man spiller en rolle. Du er altså ikke deg selv når du er med på trolldomsakademiet. Du får tildelt et rollenavn (elevnavn), et hus, og noen egenskaper. For eksempel kan du få tildelt: Klok, modig men klumsete. Du kan også skrive forslag til din egen rolle.

HVORDAN SPILLER JEG ROLLEN MIN?

Når du spiller rollen din trenger du ikke tenke på at du skal være akkurat som deg selv. Noe med poenget med rollespill er at du skal prøve å være en annen enn den du er til vanlig. Om du for eksempel er veldig høflig og ordentlig til vanlig, kan det hende at du vil spille litt rampete eller eventyrlysten på Trolldomsakademiet. Men du skal få slippe å spille noe du ikke liker eller ikke er komfortabel med. Vi vil at du skal like rollen din.

HVILKEN ROLLE KAN JEG SPILLE PÅ TROLLDOMSAKADEMIET?

Hvis du er mellom 10 til 16 år må du spille en elev. Du kan selv komme med forslag til navn, egenskaper, og hus-ønske i påmeldingsskjemaet. Men du har altså ikke lov å hete det samme som karakterene i Harry Potter bøkene.

SKAL TROLLDOMSAKADEMIET ARRANGERES FLERE GANGER?

Ja, dette er den 11. gjennomføringen i Oslo, og vi har ikke tenkt å gi oss med det første Det vil komme flere Trolldomsakademier i Oslo!