Trolldomsakademiet i Trondheim – 26. til 28. april

Bli med på det spennende og magiske Trolldomsakademiet! Den 26. til 28. April møtes både gamle og nye elever for å spille hekser og trollmenn en hel helg!

Trolldomsakademiet er et levende rollespill som er inspirert av blant annet Harry Potter – universet. Her møter du artige lærere og professorer, du kommer til å oppleve spennende og skumle monstre, og ikke minst, du blir kjent med nye venner!

Trolldomsakademiet i Trondheim varer fra fredag kveld til søndag ettermiddag.

 

(klikk på videoen over for å se video av Trolldomsakademiet)

Antall ledige plasser: 

3 dager med overnatting:    Ledige plasser

3 dager UTEN overnatting: Ledige plasser

2 dager UTEN overnatting: Få plasser igjen

 

Har du noen gang drømt om å være en elev på en magisk skole, inspirert av Harry Potter-universet og andre sci-fi og fantasy serier?

Nå KAN du nettopp det! På Trolldomsakademiet, som er et levende rollespill for barn og ungdom mellom 10 og 16 år, spiller du en elev på vår magiske skole, der Eliksirer, Forsvar mot Svartekunster og Monsterlære er en del av hverdagen.

Trolldomsakademiet varer i tre dager, og det er mulig å overnatte!

Den neste utgaven av Trolldomsakademiet i Trondheim gjennomføres 26. til 28. April på Bybroen Videregående Skole, midt i hjertet av Trondheim! Både gamle og nye elever er hjertelig velkommen!

 

PÅMELDINGEN ER NÅ ÅPNET. FORTSATT LEDIGE PLASSER.

KLIKK HER FOR PÅMELDINGSSKJEMA

Rabattkode: Bruk koden ELIKSIR213  og få kr 250,- i rabatt på deltakeravgiften!

 

 

Fakta om Trolldomsakademiet 

Dato: 26. til 28. April

Tid: Innsjekk klokken 18:30 fredag 26. April.  Hjemreise klokken 16:30 søndag 28. April

Sted: Bybroen Videregående Skole, midt i Trondheim sentrum

Aldersgrense: 10 til 16 år

(du kan delta fra det året du fyller 10 år)

KLIKK HER FOR PÅMELDINGSSKJEMA

Rabattkode: Bruk koden ELIKSIR213  og få kr 250,- i rabatt på deltakeravgiften!

 

Praktisk informasjon: 

Trolldomsakademiet er et interaktivt rollespill for barn og ungdom mellom 10 og 16 år. På Trolldomsakademiet spiller du en elev på en magisk skole, her vil du lære alt ifra forsvar mot svartekunster, magiduell, møte strenge lærere, og skumle troll.

 

Overnatting: 

Overnattingen vil foregå i sovesal, der sover man i samme rom som det huset man blir tildelt.

 

Måltider: 

På fredagen blir det servert kveldsmat for overnattende deltakere

Lørdag blir det servert forkost, lunsj, middag og kveldsmat (frokost, og kveldsmat er bare for de som skal overnatte).

På Søndag får man servert frokost (for overnattingselever), lunsj og festmat. Vi har også mat for vegetarianere. NB-Om du har allergier må du gi beskjed om det i påmeldingen

 

Bekledning: 

Skjorte, ullgenser, sort bukse, gode sko, eventuelt gøye hatter og kapper

 

Rollefabler:

Alle påmeldte får tilsendt rollefabler 4 dager før arrangementet starter. Det er lov å komme med forslag til hva man ønsker å spille på i påmeldingsskjemaet

Priser: 

3 dager inkl. mat, med overnatting: kr 2349,-  KUN FÅ LEDIGE PLASSER

3  dager inkl. mat, uten overnatting: kr 1849,- LEDIGE PLASSER

2 dager inkl. mat, uten overnatting: kr 1249,- LEDIGE PLASSER

1 dagsspill er ikke mulig på dette akademiet.

Foreldre som hjelper til med frivillig arbeid under arrangementet, for eksempel opprigg, nedrigg eller trivselsvakt, vil få rabatt på barnets deltakeravgift.

Rabattkode: Bruk koden ELIKSIR213 og få kr 250,- i rabatt på deltakeravgiften!

 

Betaling: 

Betaling kan nå gjøres med kort direkte i påmeldingsskjemaet. Betalingsfristen er ca en måned før arrangementet starter. For de som melder seg på senere enn dette, er betalingsfristen en uke etter at man meldte seg på.

 

VANLIG SPØRSMÅL OM TROLLDOMSAKADEMIET 

Trolldomsakademiet - Tidsreiser

 

HVA ER TROLLDOMSAKADEMIET?

Trolldomsakademiet er et Harry Potter inspirert levende rollespill som går over 3 dager og 2 netter, der man kan delta som elev på en magisk skole, der det undervises i trylleformler, forsvar mot svartekunster og mye mer. Underveis skjer det både spennende, morsomme og merkelige ting, som påvirker både elever, lærere, husnisser og andre skapninger som man finner på Trolldomsakademiet.

 

NÅR OG HVOR ARRANGERES TROLLDOMSAKADEMIET?

Trolldomsakademiet har blitt arrangert en rekke ganger i Trondheim . Neste gjennomføring er på Bybroen Videregående Skole, fra fredag 26. April kl. 18.30 til søndag 28. April kl 16.30.

 

HVA ER ALDERSGRENSEN?

Aldersgrensen er fra 10 år til 16 år. De yngste barna spiller junior-elever, mens de eldste barna spiller senior-elever. De som er aldersmessig midt i mellom kalles oppfølger-elever.

 

KAN BARN UNDER 10 ÅR DELTA?

Barn som fyller 10 år i løpet av 2024 kan også delta. Er man yngre enn 9 år kan man kun delta med spesifikk tillatelse fra arrangørene, og da alltid i følge med voksen.

 

KAN VOKSNE DELTA?

Vi har noen plasser for voksne frivillige. Foreldre krysser av i påmeldingsskjemaet hvilke dager de kan delta. Disse vil senere bli kontaktet av vår frivillighetsansvarlig på e-post.

 

HVA KOSTER DET?

Oppholdet inkluderer mat, undervisning, aktiviteter og lån av tryllestav og slips.

3 dager inkl. mat, med overnatting: kr 2349,-

3  dager inkl. mat, uten overnatting: kr 1849,-

2 dager inkl. mat, uten overnatting: kr 1249,-

1 dagsspill er ikke mulig på dette akademiet.

Rabattkode: Bruk koden ELIKSIR213  og få kr 250,- i rabatt på deltakeravgiften!

 

HVORDAN KAN MAN MELDE SEG PÅ?

Du finner påmeldingsskjema på vår nettside, og facebookside. Du får også påmeldingsskjema tilsendt på e-post om du deltar i vårt nyhetsbrev.

 

HVA SKJER PÅ TROLLDOMSAKADEMIET?

På Trolldomsakademiet skjer det litt av hvert. Men det viktigste å forstå er at dette er et levende rollespill der man går inn i en annen rolle. Alle vil få tildelt et elevnavn, et alderstrinn, et hus og en tryllestav. I løpet av dagen har du undervisning i alt fra Magiske Vesener til Forsvar mot Svartekunster. Det finnes også valgfag, der du selv kan velge mellom flere fag.

Når det ikke er undervisning, er det også en del fritid, der man kan bli kjent med andre elever, eller utsforske skolen. Underveis oppstår det en hel rekke merkelige ting, for eksempel kan det hende at en lærer ved et uhell slipper løs et monster, som elevene må hjelpe til med å fange. Alt kan skje, og det er det som er det mest spennende med Trolldomsakademiet! Du kan også selv finne på ting underveis, og dine påfunn kan være med å påvirke hvordan denne helgen arter seg, både for deg og for alle andre!

 

ER DET SOM Å VÆRE I EN HARRY POTTER VERDEN?

Ja, det kan minne litt. Hvis du har lest noen av bøkene eller sett noen av filmene, vil du garantert kjenne igjen en del. Men Trolldomsakademiet er et selvstendig univers uavhengig av Harry Potters trolldomsverden. Vi bruker ikke noen av navnene fra Harry Potter Universet, og elever får f.eks ikke lov å hete Harry Potter eller Hermoine. Vi har latt oss inspirere av Harry Potter på samme måte som J.K. Rowling lot seg inspirere av andre bøker om magi, som «verdens verste heks».

Trolldomsakademiet støtter heller ikke opp om de synspunkter som J.K.Rowling har ytret i den senere tid. Trolldomsakademiet skal være åpent og inkluderende, uansett legning og hvilket kjønn man identifiserer seg som.

 

HVILKE HUS OG ALDERSTRINN FINNES?

Det finnes tre hus. Disse husene er Hus Taurus, Hus Scorpio og Hus Shadavar. Alle elever vil bli delt inn i et av disse tre husene, og de yngste elevene (Juniorene) må gjennom Hatteseremonien den første gangen de deltar på Trolldomsakademiet. Da er det den magiske Hatten som bestemmer hvilket hus du kommer til å havne i.

Det finnes tre alderstrinn: Junior, Oppfølger og Senior. Hvilket trinn du havner på bestemmes av alderen din. Nøyaktig hvor grensen går mellom de tre alderstrinnene vet vi ikke før vi ser aldersfordelingen på de som har meldt seg på. Det skal være omtrent like mange i hvert alderstrinn.

 

KAN JEG VÆRE I SAMME HUS SOM VENNENE MINE?

Som regel kan du det. Men det er ikke alltid det går, for hatten kan være litt kranglete og vanskelig. Og selv om du ikke skulle havne på samme hus som vennene dine, vil du se ganske mye til dem i løpet av helgen.

 

HVILKE SKAPNINGER KAN MAN MØTE?

Mange! Det finnes både nidskrømt, grymsegnuter og Hoppefnopper, for å nevne noen. Noen skapninger er snille, mens andre kan være farlige. Alle farlige skapninger holdes under streng kontroll av lærerne, og det går (nesten) alltid bra! Det finnes også hus-spøkelser, som er stort sett snille og hjelpsomme, og husnisser, som er trent opp til å være hjelpsomme, men som dessverre altfor ofte er rampete og uskikkelige!

 

ER DET SKUMMELT VÆRE DER?

Tja. Litt skummelt kan det alltids være. Men det kan være lurt å huske på at dette ikke er farlig på ordentlig. Og det finnes alltid en lærer eller en annen voksen som er i nærheten dersom du skulle føle deg redd eller ukomfortabel.

 

HVA TRENGER JEG AV UTSTYR FOR Å VÆRE MED?

For å være med trenger du en mørk bukse / mørkt skjørt og en hvit skjorte. Om du har et annet kult kostyme kan du ta det med om du vil. Men du skal se ut som en elev ved Trolldomsakademiet. Du får låne slips og tryllestav.

 

FÅR MAN MAT UNDERVEIS?

Ja, det får man. På dag 1 får man servert kveldsmat. På dag 2 får man  Frokost (for overnattingsgjester) lunsj, middag, og kvelds (for overnattingsgjester). På dag 3 får man servert frokost (for overnattingsgjester), lunsj, og festmat. Vi har også mat for vegetarianere. Om du har allergier må du gi beskjed om det i påmeldingen.

 

HVA BETYR DET AT TROLLDOMSAKADEMIET ER ET LEVENDE ROLLESPILL/ LAIV?

Levende rollespill/laiv betyr at man spiller en rolle. Du er altså ikke deg selv når du er med på trolldomsakademiet. Du får tildelt et rollenavn (elevnavn), et hus, og noen egenskaper. For eksempel kan du få tildelt: Klok, modig men klumsete. Du kan også skrive forslag til din egen rolle.

 

HVORDAN SPILLER JEG ROLLEN MIN?

Når du spiller rollen din trenger du ikke tenke på at du skal være akkurat som deg selv. Noe med poenget med rollespill er at du skal prøve å være en annen enn den du er til vanlig. Om du for eksempel er veldig høflig og ordentlig til vanlig, kan det hende at du vil spille litt rampete eller eventyrlysten på Trolldomsakademiet. Men du skal få slippe å spille noe du ikke liker eller ikke er komfortabel med. Vi vil at du skal like rollen din.

 

HVILKEN ROLLE KAN JEG SPILLE PÅ TROLLDOMSAKADEMIET?

Hvis du er mellom 10 til 16 år må du spille en elev. Du kan selv komme med forslag til navn, egenskaper, og hus-ønske i påmeldingsskjemaet. Men du har altså ikke lov å hete det samme som karakterene i Harry Potter bøkene.

 

SKAL TROLLDOMSAKADEMIET ARRANGERES FLERE GANGER?

Ja, dette er den 10. gjennomføringen i Trondheim, og vi har ikke tenkt å gi oss med det første Det vil komme flere Trolldomsakademier i Trondheim i 2024

 

Rabattkode: Bruk koden ELIKSIR213  og få kr 250,- i rabatt på deltakeravgiften!

 

KLIKK HER FOR PÅMELDINGSSKJEMA