Trolldomsakademiet i Trondheim 28. til 30. mai

Påmeldingsskjemaet til Trolldomsakademiet i Trondheim 28. til 30. mai åpner mandag klokken 18:00

Dette blir et magisk 3-dagers rollespill med skumle monstre, mystiske lærere, i et univers hvor magi er virkelig! Link til påmeldingsskjema finner du HER   (Ikke aktiv før klokken 18:00, 25. januar) 

 

Lurer du på Hva Trolldomsakademiet er for noe? Her får du svar på de fleste spørsmål du måtte lure på:

 

HVA ER TROLLDOMSAKADEMIET?

Trolldomsakademiet er et Harry Potter inspirert levende rollespill som går over to dager, der man kan delta som elev på en magisk skole, der det undervises i trylleformler, forsvar mot svartekunster og mye mer. Underveis skjer det både spennende, morsomme og merkelige ting, som påvirker både elever, lærere, husnisser og andre skapninger som man finner på trolldomsakademiet.

 

NÅR OG HVOR ARRANGERES TROLLDOMSAKADEMIET?

Trolldomsakademiet har blitt arrangert 6 ganger tidligere i Trondheim. Neste gjennomføring er på Lian og hyttene i området.  Fra fredag 28. mai kl. 17.00 til Søndag 30. mai kl 17.00.

 

HVA ER ALDERSGRENSEN?

Aldersgrensen er fra 10 år til 17 år. De yngste barna spiller junior-elever, mens de eldste barna spiller senior-elever. De som er aldersmessig midt i mellom kalles oppfølger-elever.

 

KAN BARN UNDER 10 ÅR DELTA?

Barn som fyller 10 år i løpet av 2021 kan også delta. Er man yngre enn 9 år kan man kun delta med spesifikk tillatelse fra arrangørene, og da alltid i følge med voksen.

 

HVA KOSTER DET?

Oppholdet inkluderer mat, undervisning, aktiviteter og lån av tryllestav og slips.

Pris for 3 dager inkl. mat og overnatting: kr 2199,-

Pris for 3 dager inkl. mat, uten overnatting: kr 1699,-

Pris for 2 dager inkl. mat, uten overnatting: kr 1149,-

1 dagsspill er ikke mulig på dette Trolldomsakademiet.

 

HVORDAN KAN MAN MELDE SEG PÅ?

Påmelding gjøres i påmeldingsskjemaet som du finner link til på denne siden. (Påmeldingen er åpen til mandag 24. mai kl 18.00, med forbehold om at det kan bli utsolgt før den tid).

 

 

HVA SKJER PÅ TROLLDOMSAKADEMIET?

På Trolldomsakademiet skjer det litt av hvert. Men det viktigste å forstå er at dette er et levende rollespill der man går inn i en annen rolle. Alle vil få tildelt et elevnavn, et alderstrinn, et hus og en tryllestav. I løpet av dagen har du undervisning i alt fra Magiske Vesener til Forsvar mot Svartekunster. Det finnes også valgfag, der du selv kan velge mellom flere fag.

Når det ikke er undervisning, er det også en del fritid, der man kan bli kjent med andre elever, eller utsforske skolen. Underveis oppstår det en hel rekke merkelige ting, for eksempel kan det hende at en lærer ved et uhell slipper løs et monster, som elevene må hjelpe til med å fange. Alt kan skje, og det er det som er det mest spennende med Trolldomsakademiet! Du kan også selv finne på ting underveis, og dine påfunn kan være med å påvirke hvordan denne helgen arter seg, både for deg og for alle andre!

 

ER DET SOM Å VÆRE I EN HARRY POTTER VERDEN?

Ja, litt. Vi bruker ikke noen av navnene fra Harry Potter Universet, og elever får f.eks ikke lov å hete Harry Potter eller Hermoine. Den beste beskrivelsen er kanskje at det ligner ganske mye på en Harry Potter verden. I denne verdenen finnes det magi, magiske skapninger (både snille og farlige), trylleformler, eliksirer og mye mer. Hvis du har lest noen av bøkene eller sett noen av filmene, vil du garantert kjenne igjen en del.

 

HVILKE HUS OG ALDERSTRINN FINNES?

Det finnes tre hus. Disse husene er Hus Taurus, Hus Scorpio og Hus Shadavar. Alle elever vil bli delt inn i et av disse tre husene, og de yngste elevene (Juniorene) må gjennom Hatteseremonien den første gangen de deltar på Trolldomsakademiet. Da er det den magiske Hatten som bestemmer hvilket hus du kommer til å havne i.

Det finnes tre alderstrinn: Junior, Oppfølger og Senior. Hvilket trinn du havner på bestemmes av alderen din. Nøyaktig hvor grensen går mellom de tre alderstrinnene vet vi ikke før vi ser aldersfordelingen på de som har meldt seg på. Det skal være omtrent like mange i hvert alderstrinn.

 

KAN JEG VÆRE I SAMME HUS SOM VENNENE MINE?

Som regel kan du det. Men det er ikke alltid det går, for hatten kan være litt kranglete og vanskelig. Og selv om du ikke skulle havne på samme hus som vennene dine, vil du se ganske mye til dem i løpet av helgen.

 

HVILKE SKAPNINGER KAN MAN MØTE?

Mange! Det finnes både nidskrømt, grymsegnuter og Hoppefnopper, for å nevne noen. Noen skapninger er snille, mens andre kan være farlige. Alle farlige skapninger holdes under streng kontroll av lærerne, og det går (nesten) alltid bra! Det finnes også hus-spøkelser, som er stort sett snille og hjelpsomme, og husnisser, som er trent opp til å være hjelpsomme, men som dessverre altfor ofte er rampete og uskikkelige!

 

ER DET SKUMMELT VÆRE DER?

Tja. Litt skummelt kan det alltids være. Men det kan være lurt å huske på at dette ikke er farlig på ordentlig. Og det finnes alltid en lærer eller en annen voksen som er i nærheten dersom du skulle føle deg redd eller ukomfortabel.

 

HVA TRENGER JEG AV UTSTYR FOR Å VÆRE MED?

For å være med trenger du en mørk bukse / mørkt skjørt og en hvit skjorte. Om du har et annet kult kostyme kan du ta det med om du vil. Men du skal se ut som en elev ved Trolldomsakademiet. Du får låne slips og tryllestav.

Hvis du skal overnatte må du ta med deg sovepose og madrass/liggeunderlag eller feltseng. Om du bruker medisiner må du ta disse med deg også.

 

FÅR MAN MAT UNDERVEIS?

Ja, det får man. På lørdag får man servert lunsj, middag og kveldsmat (kveldsmaten er bare for de som skal overnatte). På dag to får man frokost (for overnattingselever), lunsj og festmat. Vi har også mat for vegetarianere. Om du har allergier må du gi beskjed om det i påmeldingen.

 

HVORDAN ER OVERNATTINGEN? OG KAN JEG DELTA UTEN Å OVERNATTE?

Man overnatter i soverom med senger, som blir fordelt med ankomst.

Det går fint å delta som elev uten å overnatte. Det er satt av 50 dagplasser og 30 overnattingsplasser.

PS: En gang om natten hender det at det skjer noe mystisk på skolen. Å delta på denne mystiske hendelsen er frivillig. Og om du foretrekker å sove uten å delta på denne hendelsen er det helt greit.

 

HVA BETYR DET AT TROLLDOMSAKADEMIET ER ET LEVENDE ROLLESPILL/ LAIV?

Levende rollespill/laiv betyr at man spiller en rolle. Du er altså ikke deg selv når du er med på trolldomsakademiet. Du får tildelt et rollenavn (elevnavn), et hus, og noen egenskaper. For eksempel kan du få tildelt: Klok, modig men klumsete. Du kan også skrive forslag til din egen rolle.

Når du spiller rollen din trenger du ikke tenke på at du skal være akkurat som deg selv. Noe med poenget med rollespill er at du skal prøve å være en annen enn den du er til vanlig. Om du for eksempel er veldig høflig og ordentlig til vanlig, kan det hende at du vil spille litt rampete eller eventyrlysten på Trolldomsakademiet. Men du skal få slippe å spille noe du ikke liker eller ikke er komfortabel med. Vi vil at du skal like rollen din.

 

HVILKEN ROLLE KAN JEG SPILLE PÅ TROLLDOMSAKADEMIET?

Hvis du er mellom 10 til 17 år må du spille en elev. Du kan selv komme med forslag til navn, egenskaper, og hus-ønske i påmeldingsskjemaet. Men du har altså ikke lov å hete det samme som karakterene i Harry Potter bøkene.

 

SKAL TROLLDOMSAKADEMIET ARRANGERES FLERE GANGER?

Ja, dette er den 7. gjennomføringen i Trondheim, og vi har ikke tenkt å gi oss med det første 🙂 Det vil komme flere Trolldomsakademier i Trondheim i 2021 🙂

 

Hvor finner jeg Trolldomsakademiets smittevernstiltak? 

Det skal være trygt å delta på Trolldomsakademiet. Vi følger FHI anbefalinger, og holder oss stadig oppdatert.

Vi ber folk merke seg at det kan komme endringer i arrangementet underveis, vi vil holde alle deltagere oppdatert ved eventuelle endringer og tiltak ifra regjeringen.

Les mer om hvilken tiltak vi gjør for våre barn og ansatte HER