De Syv Riker og landene bortenfor

Eventyrspill i Bergen startet opp høsten 2007, da under navnet "De syv riker og landene bortenfor". Det er denne spillverdenen vi baserer de fleste av våre Bergenske Eventyrspill på. Siden den gang har det skjedd mye, og vi har nå 3 faste serier under Eventyrspill-konseptet og vi har utviklet resten av verdenen Aegna som tilpassing til andre spillsteder.

bergriket-liten

Den bergenske delen av spillverdenen Aegna består av syv riker, pluss "landene bortenfor". Aegna er et parallelt univers til Bergen, som eksisterer i en helt annen tid og virkelighet. I De syv riker finnes det alver, troll, orker, mennesker og mye, mye mer!

Midt blandt de syv riker finner vi Bergriket, hvor den mektige dronning Ara regjerer. Hun har nylig arvet riket etter sin avdøde far, den dystre kong Grelmar. Dronning Ara prøver å gjøre opp for sin fars ugjerninger, men har etterhvert oppdaget at mørke krefter motarbeider henne fra flere hold. Kampen mellom det gode og det onde er såvidt begynt!

Sist oppdatert 14. November 2014.


Underliggende sider

Den Grå Eminenses Nedtegnelser

publisert 12. juni 2009

Det har vært mange år med uro i Bergriket. Den gamle grinebiteren Kong Grelmar sang på siste verset, og Ara, den unge tronarvingen, sto klar til å ta over tronen...

Herunder finner du nedtegnelsene gjort av Den Grå Eminense i løpet av denne urolige tiden. De siste nedtegnelsene vises øverst, og så følger de nedover i motsatt kronologisk rekkefølge. Følg med, det kommer stadig nye nedtegnelser om stadig nye eventyr i De Syv Riker.

19. Einmånur, år 1 e.A.

publisert 12. juni 2009

Turneringen ble godt besøkt! Jeg er svært fornøyd med oppmøtet.

Det kom representanter fra orkene og trollene fra Tåkefjell, alvene i Dimskog og folk fra Bergriket, i tillegg til en goblin fra Nomadenes Villnis. Det ble hard konkurranse, med god innsats fra alle. Dessverre ble tiden for knapp, så vi fikk ikke avgjort hvem som kunne være med. Jeg skulle likevel avsløre hemmelighetene jeg vet om Mørkets Brorskap...

Men idet jeg skulle fortelle hva de var, ropte noen «FOR MØRKET!» og kaos brøt ut. Jeg ble revet med i retning Svartskog. Folk løp rundt meg på alle kanter og dyttet og dro i meg, men heldigvis, da vi var kommet over elven, ble vi tatt igjen av de rettvise som så at noe galt var i ferd med å skje.

I etterkant viste det seg at tre agenter fra Mørkets Brorskap var plantet blant Livgardistene, trollene og handelsfolket. De hadde rekruttert nye medlemmer for å stanse meg fra å spre Brorskapets mørke hemmeligheter. Da det viste seg at de ikke ville lykkes og at de kom til å tas til fange, valgte de å forlate dette livet. Ingen var igjen til å forhøre om Brorskapets tilstedeværelse i Bergriket.

Noe må gjøres. At Brorskapet kunne gjøre noe slikt i hjertet av Bergriket er ufattelig. Jeg må få overbrakt informasjonen om dem til Langeskogsfolket, så reiser jeg med mine følgesvenner til Landene Bortenfor for å finne ut mer...

15. Goa, år 1 e.A.

publisert 12. juni 2009

Igjen har mine reiser ført til at jeg går glipp av viktige hendelser i Bergriket!

Jeg får trøste meg med at når jeg kommer tilbake har jeg mye informasjon som er viktig i kampen mot Mørkets Brorskap... De første nyhetene hjemmefra fikk jeg høre fra vismannen Jarek som kom sørover fra Langeskogen. Han kunne fortelle om et forferdelig monster som visstnok skulle ha blitt skapt av døde kong Grelmars onde etterladenskaper. Det ble stoppet av en trylleformular som lød slik; «En sten for å skade, en sten for å binde, og en sten for atter friheten å finne». Det hadde heldigvis lykkes for de forskjellige gruppene i skogen å samarbeide. Og det ble stor lykke for alvene fra Dimskog når de fant ut at monsteret egentlig var den forsvunne rådgiveren Tirion som de hadde letet etter.

Så reiste Jarek videre sørover. Jeg lurer på når jeg får se Grelmars gamle rådgiver igjen... Uansett: Jeg aner en sammenheng mellom mellom de siste hendelser og Brorskapets fremvekst i Bergriket og de seks andre rikene rundt. Jeg må gjøre noe, og det snart! Jeg tror jeg vil innkalle til en turnering. Slik kan jeg få samlet en gruppe for å reise inn i landene bortenfor, i tillegg til at jeg kan få samlet mange som jeg kan avsløre de hemmeligheter om Mørkets Brorskap jeg har samlet på mine reiser.

26. Mörsugur, år 1 e. A.

publisert 12. juni 2009

Den siste tiden har jeg vært på reise i et av Landene Bortenfor, og har kun fått høre av andre hva som har skjedd i De Syv Riker mens jeg har vært borte.

Handelskvinnen Klara har berettet for meg hva som utspant seg i Langeskogen en kjølig vinterdag like før jeg kom tilbake på reisen:

"På denne dag hadde Dyptrollene har returnert til Bergrikets utkant, på jakt etter et mystisk smykke kalt "Solens Amulett". Og hvis alt gikk etter planen, skulle de møte et mektig tohodet huletroll kalt Dur-a-Bur. Men trollene var ikke de eneste på jakt etter amuletten, for Dronning Ara kjente også til dette smykkets magiske egenskaper, og ville gjerne få tak i det før trollene. Men til slutt var det Dyptrollene som sikret seg denne magiske gjenstanden.

Samtidig hadde orkene kontaktet alvene i forsøk på å få alvene på deres side i kampen mot Dronning Ara. Få visste hva alvenes prinsesse Adya tenkte om dette, men da dagen var over, viste det seg at ingen allianse mellom orker og alver hadde funnet sted. "


Det er vanskelig å si hvordan disse hendelser vil påvirke maktbalansen i De Syv Riker. Foreløpig ser det ut som om alvene ikke ønsker å velge side i kampen mellom det mystiske Mørkets Brorskap og Bergrikets allierte. Trollene er tydeligvis tilbake for fullt, men heller ikke de har sagt klart i fra hvilken side de kommer til å velge. Kampen om makten i De Syv Riker har startet - men ingen vet hvordan den kommer til å ende...

15. Ylir, år 0 e. A.

publisert 12. juni 2009

Vi har endelig sett resultater av forrige måneds hendelser!

Ara reiste til Veigsfjord for å feire jol og samtidig formalisere en avtale med Sigurd Jarl og hans folk. Jeg bestemte meg selvsagt for å følge med! På veien sørover la jeg merke til en liten gruppe med svartalver som fulgte etter oss gjennom Nomadenes Villnis.

Les mer

17. gormånur, år 0 e. A.

publisert 12. juni 2009

Det begynte som en rolig dag...

Jeg og Annie satt ved handelsstedet og ventet på dagens første kunder, da det kom noen svært distraherte Veigsfjorsvikinger. De kunne fortelle at Svartalver hadde fulgt etter dem fra Nomadenes Villnis, angrepet dem og stjålet en stor skatt de skulle gi til dronning Ara for allianser. Jeg fant Aras Livgarde for dem, og ledet dem gjennom et grumlingbefestet skogholt til forhandlinger i Livgardens festning. Imens hadde alvene ansatt orkene til å bygge festning for dem.

Svartalvene hadde fulgt Veigsfjordingene gjennom Villniset og var nå i Langeskogen ledet av en skyggefull karakter kjent som Lardoch, eller hos alvene; "Den Røde Demon". Det var de som stjal skatten til Ara og prøvde å så splid overalt. De klarte nesten å få kontroll over inngangen til Dimskog OG KIDNAPPET ARA! Det så lenge mørkt ut, Lardoch, orkene og svartalvene fikk tilogmed følge av et huletroll sendt av Dyptrollene og den forrederiske Lokira! Men etter en lang og hard kamp klarte Aras Livgarde, Veigsfjords Utsendte og Tamriels Alver å beseire de onde hordene. Lardoch klarte likevel å flykte... Jeg tror han er del av noe større.. Noe ondt rører seg i de Syv Riker.

28. haustmånur, år 0 e.A.

publisert 12. juni 2009

Jeg la merke til at både Dronning Ara av Bergriket og alvekongen Tamriel av Dimskog sendte en delegasjon sørover forbi handelsstedet.

De siste ryktene om uroligheter i nord gjorde dette høyst besynderlig, så jeg bestemte meg for å følge etter. Jeg sporet dem gjennom farlige områder og måtte flykte unna gjentatte angrep fra svartalver og huletroll til jeg kom til byen Tingvoll, hovedstaden i Veigsfjord. Men det var for sent til å nå dem igjen.

I Tingvoll snakket jeg med eieren på vertshuset, som kunne fortelle hvordan Aras Livgarde, Tamriels alver og innbyggerne i Tingvoll sammen hadde beseiret en røverbande ledet av en svartalv kalt "Den Røde Demon". Hun fortalte også at Livgarden hadde funnet en trygg handelsvei mellom Bergriket og Veigsfjord, og ikke nok med det! Alvene hadde funnet en mektig magisk gjenstand som gjorde det mulig at de kunne beseire Den Røde Demon! Enda mer nysgjerrig la jeg kursen nordover...

20. haustmånur, år 0 e.A.

publisert 12. juni 2009

Orkene fikk tilbake hele Tåkefjellet, og ikke nok med det!

De fikk tak i en stor skatt helt alene, selv om trollene gjorde sitt beste for å stoppe dem. Alvene holdt alle på avstand, og har klart å befeste portalen til Dimskog med en vakthytte. Imens fant Dronningens Livgarde ut hvordan nå avdøde kong Grelmar hadde inngått pakt med et ondt vesen.

Jeg ble skadet da jeg fikk tak i Grelmars onde vesen i Monsterets skatt, men sammen med befolkningen i nærområdet og Dronningens Livgarde fordrev vi det for all tid. Resten av skatten tok orkene tilbake til kong Dar Shagoth. Mon tro hva han kommer til å bruke den til?? Og er det noe i ryktene om at Bergriket blir angrepet av noen i nord...?

22. tvimånur, år 0 e. A.

publisert 12. juni 2009

Dar Shagoths orker har fått komme tilbake til Tåkefjellet etter at gamlekongen drev dem ut, men er ikke fornøyd med at Dronning Ara kun har gitt dem de dypeste hulene.

Ara selv har sett hvor galt hennes far har styrt kongeriket og prøver selv å få et grep om monarkiet. Alvene har slått seg til ro i sitt gamle hjem etter å ha fått det tilbake av orkene, men har på grunn av orkenes misnøye styrket sine grenser mot Tåkefjellet. Banditter stakk av med størstedelen av skattene i området og dette har ikke gjort Dyptrollene blide.

På handelsstedet i Langeskogen var skattefunnet svært godt for forretningene og handelsfolket har gått til investering av nye varer. Jeg fant ut at en av kong Grelmars gamle synder har dukket opp i Langeskogen og bestemte meg for å finne ut om dens hemmeligheter...

24. heyannir, år 33 e. G.

publisert 12. juni 2009

Etter 33 år ser det endelig ut for at vi kan bli kvitt den usle Kong Grelmar.

Han ligger syk på dødsleiet, og hans eldste datter, Prinsesse Ara, er blitt regent. Selv på sine siste dager har Grelmar klart å gjøre forholdet til våre naboer surt; han jaget orkene i Tåkefjell vekk fra hjemmet deres for å få tak i edle metaller. Orkene svarte på sin side med å ta over hjemmet til alvene, Dimskog.

Etter lange konflikter i området rundt Handelsstedet i Langeskogen klarte Dronning Ara, med sin Livgarde, å skape fred i området. Jeg håper hun kan gjøre det samme i hele Bergriket...
Listemodus
Kalendermodus

KalenderFebruar/2020

Velg den dagen du ønsker å se nærmere på, så kan du også velge å melde deg på et arrangement.

ManTirOnsTorFreLørSøn
1.2.
3.4.5.6.7.8.9.
10.11.12.13.14.15.16.
17.18.19.20.21.22.23.
24.25.26.27.28.29.

Kommende hendelser

Ingen arrangementer å liste.

Meld deg på nyhetsbrevet

Velg i hvilke lister du ønsker å være påmeldt.

Nyhetsbrev: #
Bergen - alle eventyrspill
Info om samtlige eventyrspill i Bergensområdet
Bergen - De Syv Riker
Epostlisten til eventyrspillserien "De Syv Riker"
Bergen - Slagmark
Epostlisten til eventyrspillserien "Slagmark"
Bergen - Stammefolket
Epostlisten til eventyrspillserien "Stammefolket"
Hønefoss
Eventyrspill og annet i Hønefossområdet
Oslo
Eventyrspill og annet i Oslo-området
Tidsreiser
Få oppdateringer om Tidsreiser

Skriv inn din e-post adresse: