De Syv Riker og landene bortenfor

Eventyrspill i Bergen startet opp høsten 2007, da under navnet "De syv riker og landene bortenfor". Det er denne spillverdenen vi baserer de fleste av våre Bergenske Eventyrspill på. Siden den gang har det skjedd mye, og vi har nå 3 faste serier under Eventyrspill-konseptet og vi har utviklet resten av verdenen Aegna som tilpassing til andre spillsteder.

bergriket-liten

Den bergenske delen av spillverdenen Aegna består av syv riker, pluss "landene bortenfor". Aegna er et parallelt univers til Bergen, som eksisterer i en helt annen tid og virkelighet. I De syv riker finnes det alver, troll, orker, mennesker og mye, mye mer!

Midt blandt de syv riker finner vi Bergriket, hvor den mektige dronning Ara regjerer. Hun har nylig arvet riket etter sin avdøde far, den dystre kong Grelmar. Dronning Ara prøver å gjøre opp for sin fars ugjerninger, men har etterhvert oppdaget at mørke krefter motarbeider henne fra flere hold. Kampen mellom det gode og det onde er såvidt begynt!

Sist oppdatert 14. November 2014.


Underliggende sider

15. Ylir, år 0 e. A.

publisert 12. juni 2009

Vi har endelig sett resultater av forrige måneds hendelser!

Ara reiste til Veigsfjord for å feire jol og samtidig formalisere en avtale med Sigurd Jarl og hans folk. Jeg bestemte meg selvsagt for å følge med! På veien sørover la jeg merke til en liten gruppe med svartalver som fulgte etter oss gjennom Nomadenes Villnis.
Vel fremme i Tingvoll tok jeg straks inn på vertshuset "Den Lune Låve". Der var det som vanlig livlig, men både joletiden og et følge med Dar Shagoth-orker som hadde reist sjøveien fra Tåkefjell gjorde vertshuset enda mer livlig enn det pleier å være. Jeg ble kjent med en gammel mann som kalte seg for Archibald den Gamle, en noe skyggefull karakter. Jeg mistenkte raskt at han hadde flere navn, på samme måte som at jeg kalles Vandreren her i Tingvoll, og Den Grå Eminense i Langeskogen. Og selvsagt fikk jeg rett! Det kom et følge med Isalver som viste seg å lete etter Fader Frost. Han skulle ha forulykket i Veigsfjordområdet og de kom for å hjelpe ham.

Sigurd Jarl og Dronning Ara møttes på vertshuset med alle sine krigere, og der skrev alle under på en høytidelig avtale om å samarbeide i kampen mot de mørke kreftene som etterhvert har begynt å spre seg i de syv riker. Både dronningen og jarlen var svært misfornøyd med at orkene hadde kommet til Tingvoll, og det varte ikke lenge før både Veigsfjordsvikingene og Dronningens Livgarde prøvde å jage orkene tilbake dit de kom fra. Orkene, som var i mindretall, påsto at de bare var kommet til Veigsfjord for å lære hva jol er for noe. Dronningen og jarlen ville ikke høre, og fortsatte angrepene. De glemte alt som het jolefeiring, og ikke var de særlig interessert i å hjelpe isalvene med å finne Fader Frost heller. Til slutt måtte orkene trekke seg unna.

Isalvene ble nok etterhvert irritert på Sigurd Jarl og Dronning Ara, for plutselig hadde isalvene slått seg sammen med orkene og det lille følget med svartalver. Etter en kort kamp ble alle soldatene til Veigsfjordsvikingene og Dronningens Livgarde tatt til fange, og plassert i et mørkt fangehull. Her fikk de møte Archibald den Gamle, som viste seg å være Fader Frost i forkledning. Han hadde fulgt med på hvordan Sigurd Jarl og Dronning Ara hadde valgt krig fremfor jolefred, og han var svært skuffet over dem. Jarlen og dronningen forstod hva de hadde gjort, og var veldig lei seg for at de hadde ødelagt jolefeiringen. Fader Frost aksepterte unnskyldningen, og tok frem en stor sekk fylt med jolegaver. Og for en gangs skyld ble våpnene lagt til side, og alle kunne nyte jolefreden, uten tanke på uvennskap eller krig. I hvert fall for en liten stund...

Tilbake til bergen


Listemodus
Kalendermodus

KalenderJanuar/2020

Velg den dagen du ønsker å se nærmere på, så kan du også velge å melde deg på et arrangement.

ManTirOnsTorFreLørSøn
1.2.3.4.5.
6.7.8.9.10.11.12.
13.14.15.16.17.18.19.
20.21.22.23.24.25.26.
27.28.29.30.31.

Kommende hendelser

Ingen arrangementer å liste.

Meld deg på nyhetsbrevet

Velg i hvilke lister du ønsker å være påmeldt.

Nyhetsbrev: #
Bergen - alle eventyrspill
Info om samtlige eventyrspill i Bergensområdet
Bergen - De Syv Riker
Epostlisten til eventyrspillserien "De Syv Riker"
Bergen - Slagmark
Epostlisten til eventyrspillserien "Slagmark"
Bergen - Stammefolket
Epostlisten til eventyrspillserien "Stammefolket"
Hønefoss
Eventyrspill og annet i Hønefossområdet
Oslo
Eventyrspill og annet i Oslo-området
Tidsreiser
Få oppdateringer om Tidsreiser

Skriv inn din e-post adresse: